MINISTAR ODBRANE BIH U CD-U

Helez otkrio nepoznati detalj: 'Zbog jednog savjetnika u Predsjedništvu BiH pokvarili smo odnose sa Turskom'

Front22.04.23, 20:33h

Helez otkrio nepoznati detalj: 'Zbog jednog savjetnika u Predsjedništvu BiH pokvarili smo odnose sa Turskom'
Ministar Helez u CD-u se osvrnuo i na Dodikovu izjavu da će Vojska Srbije braniti srpski narod i u BiH, na šta je kazao da i BiH ima prijatelje u svijetu koji su spremni reagirati

 

 

Zukan Helez, ministar odbrane BiH, kazao je u emisiji Centralni dnevnik na Face TV da ukoliko Milorad Dodik odluči postaviti policiju na entitetsku liniju, da će BiH brzo djelovati.


- Vrlo brzo ćemo uspostaviti ustavno-pravni poredak. Vrlo brzo - rekao je Helez.


On se osvrnuo i na Dodikovu izjavu da će Vojska Srbije braniti srpski narod i u BiH, na šta je kazao da i BiH ima prijatelje u svijetu koji su spremni reagirati.


Rekao je i da je imao sastanak u NATO bazi u Njemačkoj, Ramstein, koja je jedna od najvećih u Evropi.


- Upozorio sam na ono što se dešava u BiH. To što je tamo rečeno je važnije od hiljadu pisama koja se šalju Dodiku. Razgovarao sam sa ministrom odbrane Njemačke o vojnim stvarima - naveo je Helez.


On je kazao da su prijatelji BiH zemlje EU i SAD, ali da je Turska zamjerila BiH.


- Zbog nekih savjetnika u Predsjedništvu malo smo pokvarili odnose sa Turskom. To je činjenica. Nekoliko puta meni, kao političaru koji nije ni kriv ni dužan za to, prigovorili su Turci. Imam dopise o tome.
To je sadašnji savjetnik i oni ga imaju na listi da radi protiv Turske. Ne bih dalje elaborirao - rekao je Helez u CD-u, prenosi Raport.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 270

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još