Nakon oslobađajuće presude

SDA sretna zbog Sarajlića, traže da mu se nadoknadi šteta: Prošao je javni linč i neviđenu harangu

Front10.02.23, 17:10h

SDA sretna zbog Sarajlića, traže da mu se nadoknadi šteta: Prošao je javni linč i neviđenu harangu
U demokratskom sistemu organiziranom kroz trodiobu vlasti, presude ne donose interesne grupe, niti politički konkurenti, već sudovi. Zato šteta koja je u montiranom političkom procesu nanesena g. Sarajliću i njegovoj porodici, mora biti nadoknađena, naveli su iz KO SDA Sarajevo

 

 

Oslobađajuća presuda za Asima Sarajlića obradovala je SDA. Nakon što je danas prvostepeno oslobođen pred Općinskim sudom u Sarajevu oglasio se i Kantonalni odbor SDA.
 

“KO SDA Sarajevo pozdravlja današnju oslobađajuću presudu u predmetu koji je vođen protiv bivšeg predsjednika KO SDA Sarajevo i visokog funkcionera SDA BiH Asima Sarajlića.


Odlukom da se povuče iz javnog i političkog života, Sarajlić iskazao je čvrstu vjeru u svoju nevinost, te najviši stepen svoje građanske i političke odgovornosti.
 

U demokratskom sistemu organiziranom kroz trodiobu vlasti, presude ne donose interesne grupe, niti politički konkurenti, već sudovi. Zato šteta koja je u montiranom političkom procesu nanesena g. Sarajliću i njegovoj porodici, mora biti nadoknađena.
 

Politička zbivanja u Kantonu Sarajevo, te snažni i udruženi pokušaji političkog istiskivanja najveće političke organizacije u državi, koja predstavlja patriotsku snagu njenog najbrojnijeg naroda, možda upravo vode do konstruktora i naručilaca provedenih montiranih procesa, javnog linča i neviđenih harangi prema visokopozicioniranim članovima Stranke demokratske akcije”, naveli su u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 146

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još