ne postoji loš publicitet

Shakira otpjevala 'Zamijenio si Ferrari za Twingo, Rolex za Casio', ali kompanije su to još domišljatije iskoristile za svoju reklamu

Showbizz17.01.23, 18:35h

Shakira otpjevala 'Zamijenio si Ferrari za Twingo, Rolex za Casio', ali kompanije su to još domišljatije iskoristile za svoju reklamu
U svijetu brendova, međutim, ne postoji loš publicitet. Obje kompanije su ovo iskoristile i odgovorile na pjesmu na uglađen način

 

 

 

Kolumbijska pop zvijezda Shakira izazvala je reakciju brendova "Casio" i "Renault" nakon što ih je spomenula u negativnom kontekstu u svojoj novoj pjesmi, koju je izvela na "BZRP Music Sessions #53", što im je donijelo publicitet.


Pop zvijezda raskinula je sa svojim partnerom, fudbalerom Gerardom Piqueom, u oktobru 2022, nakon što ju je prevario sa Clarom Chia Marti. Pjevačicina najnovija pjesma, navodno inspirisana njihovom turbulentnom vezom, sadrži oštro aludiranje na njegovo nevjerstvo i neka neugodna poređenja sa njegovom ljubavnicom.

 

Dva brenda koja su nesvjesno dobila publicitet zbog pjesme su kompanija "Casio" i Renault Twingo. Oni su u Shakirinoj pjesmi upoređeni sa svojim "skupocjenijim" konkurentima "Rolexom" i "Ferrarijem".

 

Tekst pjesme "Zamijenio si Ferrari za Twingo, zamijenio si Rolex za Casio" očigledno je upućivanje na Piquea, koji je zamijenio Shakiru onim što ona misli da je njena lošija verzija.

 

U svijetu brendova, međutim, ne postoji loš publicitet. Obje kompanije su ovo iskoristile i odgovorile na pjesmu na uglađen način.

 

"Renault" se na Twitteru osvrnuo na dio teksta gdje Shakira pjeva: "Vučica poput mene nije za momke poput tebe."

 

"Za momke i djevojke poput tebe. Pojačajte jačinu zvuka!", piše u tvitu francuskog proizvođača automobila.

 

"Casio" je čak otišao korak dalje tako što je podijelio objavu na Instagramu za svoj vodootporni sat sa natpisom na španskom: "Nos encanta que esto nos sal-pique", što u prevodu na  znači "volimo da nas ovo poprska". Dio španske riječi "salpique" navodno se odnosi na prezime fudbalske zvijezde Pique.

 

Prije toga je "Casio" jasno stavio do znanja da je na strani Piquea jednom zanimljivom fotografijom, na kojoj je sat i na njemu tužan smajli. Ispod stoji natpis na engleskom jeziku "We are Piqued", što u prevodu znači da je uvrijeđen. Ovo je izazvalo buru na mrežama.

 

Za razliku od "Casija", "Renault" je na strani Shakire, što je pokazao svojom objavom na Twitteru, prenosi Bizlife.

 

"Renault Twingo će i dalje podržavati Shakiru, kad god i gdje god", stoji na njihovom zvaničnom nalogu. 

 

(Bizlife, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!