Dilara Hava Tunc o saradnji sa Jalom Bratom

Mlada njemačka reperica ponosna na svoje bosansko porijeklo: Majka joj je iz Doboja, otac iz Turske...

Showbizz02.10.21, 16:21h

Mlada njemačka reperica ponosna na svoje bosansko porijeklo: Majka joj je iz Doboja, otac iz Turske...
Hava je nedavno ostvarila saradnju s jednim od najpoznatijih bh. repera Jalom Bratom u kojoj su ukrstili energije za pjesmu „Noć“, koja je u rekordnom vremenu skupila više od pet miliona pregleda

 

 


Dilara Hava Tunc, mlada njemačka reperica, od svog prvog pojavljivanja na sceni privukla je veliku pažnju kako njemačke, tako i bh. publike. Rođena je 1998. godine u Njemačkoj, no, iako je gotovo cijeli život provela u njemačkom gradu Hammu, posebnu vezu ima s Bosnom i Hercegovinom i Turskom. Njena majka porijeklom je iz Doboja, a otac iz Turske, pa zato ne čudi što je svoje pjesme začinila bosanskim jezikom.

 


Hava je nedavno ostvarila saradnju s jednim od najpoznatijih bh. repera Jalom Bratom u kojoj su ukrstili energije za pjesmu „Noć“, koja je u rekordnom vremenu skupila više od pet miliona pregleda, dok je spot za svoju novu pjesmu „Low battery“ snimala u Sanskom Mostu. Havu vole i mlađi i stariji naraštaji, a njen Instagram profil redovno prati više od 650.000 ljudi.


Za magazin Azra Hava je otkrila kako je došlo do saradnje s poznatim bh. reperom.


– Mi smo inače prijatelji i željeli smo imati jedan zajednički projekt. Dugo smo to planirali, ali tek sad smo pronašli vremena da se posvetimo pjesmi i spotu – kazala je Hava na početku našeg razgovora.


Pjesma već broji milionske preglede i zauzima visoko mjesto u trendingu širom Evrope. Jeste li zadovoljni reakcijama publike?


– Bila sam oduševljena reakcijom, iako sam imala mnogo straha kako će ljudi na mene reagovati, jer dolazim iz Njemačke i ne znam tako dobro naš jezik. Ali, rezonanca je bila za ne povjerovati.


U Njemačkoj Vaše pjesme i spotovi briljiraju, tamo Vas mnogo vole i cijene, no, kakav odnos imate s bh. publikom?


– Većina u Bosni i Hercegovini mene ne poznaje, ali znam da ima iskrenih ljubitelja moje muzike.


Ističete se po tome što, osim na njemačkom, u svojim pjesmama repate i na bosanskom jeziku, što je oduševilo Vašu publiku. Pjevaju li Nijemci na bosanskom?


– Mnogo fanova koji ne znaju bosanski jezik pjevaju sa mnom uglas i taj dio. Nema ništa ljepše nego kada primijetim da im se sviđa moj maternji jezik.


Nastavak razgovora čitajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!