POTPISANI UGOVORI SA POSLODAVCIMA

'Posao za sve': Općina Novo Sarajevo subvencionira zapošljavanje 20 nezaposlenih osoba

Biznis Klub30.08.21, 17:09h

'Posao za sve': Općina Novo Sarajevo subvencionira zapošljavanje 20 nezaposlenih osoba
Općina će ovim poslodavcima refundirati sredstva od 700 KM u trajanju od 12 mjeseci za svaku zaposlenu osobu

 

 

U Centru za razvoj karijere Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora s poslodavcima koji su ispunili uvjete iz javnog poziva za učešće u Mjeri sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“.


Ove godine osam poslodavaca je ispunilo tražene uvjete, a bit će angažirano ukupno 20 nezaposlenih osoba prijavljenih na birou za zapošljavanje Novo Sarajevo.


Općina će ovim poslodavcima refundirati sredstva od 700 KM u trajanju od 12 mjeseci za svaku  zaposlenu osobu.


Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalio je svim poslodavcima na učešću u projektu koji ima za cilj unaprijeđenje poslovnog okruženja, te zapošljavanje nezaposlenih osoba s područja Novog Sarajeva.


- Radi se o jednoj od pet mjera koje realiziramo putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja, a osim ove mjere planirana je i realizacija programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, zatim kreditna linija za poticaj u zapošljavanju privrednim subjektima putem odabrane banke, sufinansiranje samozapošljavanja, te podrška firmama za uvođenje certifikata - istakao je Tanović, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!