NAKON ZAHTJEVA AHMEDA IMAMOVIĆA

Oglasilo se Ministarstvo: Ko je nadležan za imenovanje Emira Hadžihafizbegovića u UO Fondacije za kinematografiju?

Kultura29.04.21, 15:20h

Oglasilo se Ministarstvo: Ko je nadležan za imenovanje Emira Hadžihafizbegovića u UO Fondacije za kinematografiju?
Povodom upita Ahmeda Imamovića oko imenovanja Emira Hadžihafizbegovića na poziciju člana UO odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo, oglasilo se Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH

 

 


Povodom upita Ahmeda Imamovića vezano za osporavanje članstva Emira Hafizbegovića u Upravnom odboru Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Upravni odbor Fondacije je proslijedio upit Federalnom ministarstvu kulture i sporta po ovom pitanju.


Na isti je stigao odgovor da Federalno ministarstvo kulture i sporta nema u svojoj nadležnosti preispitivanje vjerodostojnosti uredno potpisanih i ovjerenih dokumenata koji se dostavljanju uz prijavu na javni oglas za izbor i imenovanje Upravnog odbora Fondacije za kinematogafiju.


Naime, nakon provedene Konkursne procedure od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta, gospodin Emir Hadžihafizbegović je imenovan Odlukom Vlade Federacije BiH br. 1188/20 od 03.12.2020. godine za člana Upravog odbora Fondacije za kinematografiju, te istu funkciju legitimno vrši i obnaša i danas.


U prilogu ove informacije je i zvanični dopis i odgovor Federalnog ministarstva.kulture i sporta pristigao u Fondaciju 16.04.2021.godine, navodi se u saoćenju Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

 

odgovor-min-kulture-fbih

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još