foto/ 'sudbonosno da' je sve preokrenulo

Poznata TV voditeljica Lidija Čelik sve napustila i preselila u svjetsku metropolu: Evo kako joj se život iz korijena promijenio

Showbizz31.10.17, 10:53h

Poznata TV voditeljica Lidija Čelik sve napustila i preselila u svjetsku metropolu: Evo kako joj se život iz korijena promijenio
Njen život se iz korijena promijenio. Napustila je posao televizijske voditeljice u Sarajevu i hrabro, u ime ljubavi, odlučila krenuti dalje

 

Poznato TV lice Lidija Čelik, koja je u maju ove godine izgovorila sudbonosno „DA“, ima novu adresu stanovanja. Nakon što su ona i suprug proteklih mjeseci živjeli na relaciji London-Sarajevo-Novi Sad, od prošle sedmice njihova adresa je u Londonu.

 

– S obzirom na to da je moj suprug od malena u Londonu i da tu živi i radi, logično je bilo nakon vjenčanja da se i ja preselim tamo, kako ne bismo bili razdvojeni. Ta odluka je donesena iz ljubavi i odavno smo je donijeli, ali nisam željela javno govoriti o tome dok se zaista ne preselim – kaže Lidija za „Azru“.


 
Njen život se iz korijena promijenio. Napustila je posao televizijske voditeljice u Sarajevu i hrabro, u ime ljubavi, odlučila krenuti dalje.

 

lidija-celik

 

– Bila sam spremna za promjene i nisam im se previše opirala, bila sam spremna za novo poglavlje svog života i ujedno je za mene veliki izazov doći u svjetsku metropolu kao što je London. Ipak, nije bilo lako napustiti sve do tada poznato u mom životu, Novi Sad, život u Sarajevu, televizijsku emisiju koju sam uređivala i vodila, vrijeme koje sam uložila u izgradnju karijere, svakodnevicu na koju sam navikla… Ali, ta odluka je bila logična i bila sam svjesna da se u životu nekada mora izaći iz zone komfora, da bi se doživjele nove, veće, ljepše stvari i proširili vidici – kaže Lidija.

 

Šta god odlučila, podrška porodice, prijatelja i kolega nikada nije izostajala.

 

– Imala sam veliku podršku okoline, prijatelja, kolega s TV1 s kojima sam ostala u divnim odnosima, porodice, i što je najvažnije, mog supruga. Iako mi Sarajevo i Novi Sad često nedostaju, radujem se izazovima i potpuno novom načinu života koji pruža London – kaže Lidija, koja još upoznaje grad.

 

– Osjećam se kao turist, družim se s prijateljima koji mi rado pokazuju grad, uživamo u večerama i velikom izboru hrane i dani mi zaista prolaze zabavno i brzo, jednom riječju uživam. Ono što me za sada najviše fascinira jeste veličina grada, ljudi iz svih krajeva svijeta, autentična arhitektura i različitost između dijelova Londona, jer svaki dio je poput malog grada. Trebat će mnogo vremena da se to sve obiđe, ali ovdje postoji izreka: „Kome dosadi London, dosadio mu je život“. U međuvremenu se radujem bračnom životu i poslovnim prilikama i bez ikakvog opterećenja koračam naprijed – kaže Lidija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook