kupac grupa kineskih ulagača

Silvio Berlusconi prodaje AC Milan za 740 miliona eura

Sport05.08.16, 16:35h

Silvio Berlusconi prodaje AC Milan za 740 miliona eura
Ugovor, koji će biti zaključen do kraja 2016., danas su potpisali Danilo Pellegrino uime Fininvesta i Han Li kao predstavnik kineskih ulagača

 

Nekadašnji italijanski premijer Silvio Berlusconi danas je potvrdio da je njegovo preduzeće Fininvest potpisalo predugovor s grupom kineskih ulagača koji će postati 99-postotni vlasnici AC Milana.
 
 

U grupi kineskih ulagača koji će rukovoditi sedmostrukim prvakom Evrope nalaze se Haixia Capital, državna razvojna i investicijska kompanija Corporation, biznismen Yonghong Li, koji je obavio pregovore s Fininvestom, te još neki neimenovani ulagači, prenosi STA.

 

- Vrijednost AC Milana procijenjena je na 740 miliona eura, a zaduženost kluba je približno 220 miliona eura - saopćeno je iz Fininvesta.

 

Ugovor, koji će biti zaključen do kraja 2016., danas su potpisali Danilo Pellegrino uime Fininvesta i Han Li kao predstavnik kineskih ulagača. 

 

Kinezi će odmah uložiti u klub sto miliona eura, a kada ugovor bude konačno potpisan AC Milan će dobiti još sto miliona eura. U naredne tri godine novi vlasnici kluba u italijanskog velikana namjeravaju uložiti dodatnih 350 miliona eura.  
 

(FENA/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook