nesvakidašnji potez igrača palerma

Po prvi put: Hrvatski fudbalski reprezentativac odlučio braniti boje BiH

Sport08.07.16, 15:29h

Po prvi put: Hrvatski fudbalski reprezentativac odlučio braniti boje BiH
S obzirom na jaku konkurenciju u veznom redu Hrvatske, Jajalo se tako odlučio za plan B i postao prvi igrač koji je reprezentaciju Hrvatske zamijenio s onom BiH

 

Fudbaler italijanskog prvoligaša Palerma, i bivši hrvatski reprezentativac Mato Jajalo (27) nosiće dres BiH, potvrđeno je na stranicama bh. fudbalske kuće. 

 

Jajalo je nedavno i službeno obavijestio Nogometni/Fudbalski savez BiH kako želi igrati za BiH, te je nakon procedure FIFA dozvolila promjenu “fudbalskog državljanstva” igraču koji je rođen u Jajcu. 

 

Jajalo je u dresu hrvatske seniorske reprezentacije odigrao dvije utakmice, protiv Argentine i Gibraltara (obje po 25 minuta), ali s obzirom da nijedna nije bila službena imao je pravo promijeniti reprezentaciju.  Zato što je imao dvojno državljanstvo, i hrvatsko i BiH, kod FIFA nije bilo nikakvih komplikacija za promjenu reprezentacije.

 

S obzirom na jaku konkurenciju u veznom redu Hrvatske, Jajalo se tako odlučio za plan B i postao prvi igrač koji je reprezentaciju Hrvatske zamijenio s onom BiH. 

 

Jajalo je prošao sve mlade uzraste hrvatske reprezentacije, za mladu reprezentaciju je igrao 21. put i zabio 4 gola. U karijeri je igrao za Slaven Belupo, Sienu, Koln, Sarajevo, Rijeku i danas igra za Palermo. Sada će biti na raspolaganju izborniku BiH Mehmedu Baždareviću za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

(Nezavisne.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook