Video / Plasirali se u polufinale

EURO 2016: Njemačka nakon dramatičnih penala izbacila Italiju

Sport02.07.16, 23:53h

EURO 2016: Njemačka nakon dramatičnih penala izbacila Italiju
U regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a Njemačka će borbi za polufinale čekati boljeg iz duela u kojem se u nedjelju sastaju domaćin Francuska i Island

 


Aktuelni prvak svijeta je skinuo kletvu i prvi put u istoriji eliminisao Italiju pobijedivši "Azure " poslije dramatične penal serije sa 6:5.

 

njemacka-italija1


U regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a Njemačka će borbi za polufinale čekati boljeg iz duela u kojem se u nedjelju sastaju domaćin Francuska i Island.

 

Prvih 45 minuta nije opravdalo status "derbija" runde.


U sličnom ritmu nastavljeno je drugo poluvrijeme, ali su Nijemci djelovali za nijansu konkretnije u napadu. Nastavio je Levov tim da kontroliše ritam meča, te kada se najmanje očekivao gol stižu do vođstva u 65. minutu.

 

Činilo se da bi Nijemci mogli da privedu meč kraju, ali u 77. minutu lopta pogađa Boatenga u visoko podignutu ruku u kaznenom prostoru, pa Italija dobija penal. Štoper Leonardo Bonuči je prvi na EP uspio da savlada Nojera za 1:1. 

 

 

 

 

Meč je nakon 120 minuta završen rezulatom 1:1, pa se pobjednik tražio u izvođenju jedanaesteraca.

 

Prvi su pucali Italijani a siguran je bio Insigne. Nakon toga Kroos pogađa za Njemačku.

 

Drugu seriju otvara Simone Zaza, koji je u igru ušao u 120. minuti kako bi šutirao penal, i promašuje cijeli gol. Buffon nakon toga skida šut Thomasa Mullera. Rezulat ostaje 1-1.

 

Barzagli je u trećoj seriji bio siguran za Italiju i rutinski savladao Neuera. Mesut Ozil pogađa stativu iako je Buffon otišao u pogrešnu stranu. 2-1 za Italiju.

 

Pelle izvodi katastrofalan penal za Italiju i promašuje cijeli gol, te tako vraća nadu za Njemačku. Mladi Draxler u maniru iskusnog nogometaša savladava Buffona. 2-2.

 

Bonucci izvodi penal u četvrtoj seriji čiji šut zaustavlja Neuer. Schweinsteiger ima šansu za odvede Njemačku u polufinale, ali promašuje cijeli gol slično kao Simone Zaza za Italiju. Ostaje 2-2.

Giacherrini otvara šestu seriju za Italiju i pogađa gol. Hummels puca za Njemačku i teško savladava Buffona koji je pročitao šut ali je udarac bio isuviše jak i precizan.

 

Parolo puca za Italiju u sedmoj seriji i kao njegov prethodnik šutem po sredini gola savladava Neuera. Kimmichov šut ponovo čita Buffon, ali mladi reprezentativac pogađa. 4-4.

 

Osma serija; De Sciglio puca za Italiju i pogađa krasan gol od prečku. Boateng preuzima odgovornost za Njemačku i pogađa. 5-5.

 

Darmianov šut brani Neuer na otvaranju devete serije. Hector savladava Buffona i vodi Njemačku u polufinale. 6-5.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook