NAKON SEDMOSATNOG SASTANKA

UEFA izrekla kaznu: Hrvati ostaju na Euru, ali će huliganstvo platiti sa 100.000 eura

Sport21.06.16, 20:45h

UEFA izrekla kaznu: Hrvati ostaju na Euru, ali će huliganstvo platiti sa 100.000 eura
Disciplinska komisija otvorila je postupak nakon susreta drugog kola Grupe D evropske smotre u Francuskoj, u kojem su Vatreni remizirali s Češkom rezultatom 2:2. Postupak je otvoren zbog navijačke upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nereda među navijačima te rasističkog ponašanja

 

Iako je prvobitno odluka bila odgođena za sutra, Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) nakon sastanka koji je trajao više od sedam sati, danas je odlučila kazniti Hrvatski nogometni savez.

 

Iz kuće hrvatskog fudbala saopćeno je da je danas u Parizu Disciplinska komisija odlučila kako će Hrvatski nogometni savez biti kažnjen iznosom od 100.000 eura.

 

Također, odlučeno je da nogometna reprezentacija Hrvatske ostaje na Euru.

 

Disciplinska komisija otvorila je postupak nakon susreta drugog kola Grupe D evropske smotre u Francuskoj, u kojem su Vatreni remizirali s Češkom rezultatom 2:2. Postupak je otvoren zbog navijačke upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nereda među navijačima te rasističkog ponašanja.

 

HNS je, osim novčane kazne, kažnjen i zabranom prodaje ulaznica za utakmice osobama koje se nalaze na popisu huligana.

 

Zabrana prodaje ulaznica navijačima, koji su i od strane HNS-a identificirani kao huligani, ograničeno je do kraja Evropskog prvenstva.

 

Prema posljednjim informacijama, policija je identificirala 25 huligana koji su otputovali u Francusku na utakmicu sa Češkom te će biti uhapšebi čim pređu granicu.

 

(Oslobođenje/ DPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook