25-godišnji defanzivac

Grčki defanzivac Dimitrios Toskas novo pojačanje FK Željezničar

Sport21.06.16, 13:51h

Grčki defanzivac Dimitrios Toskas novo pojačanje FK Željezničar
Po riječima skauta FK Željeznčar Aldina Ćenana, nakon sporazumnog raskida ugovora s Bogdanovićem, u klubu su krenuli u potragu za novim igračem na stoperskoj poziciji

 

Fudbalski klub Željezničar danas je na pres-konferenciji u Plavom salonu stadiona Grbavica predstavio posljednje pojačanje za narednu sezonu - Grka Dimitriosa Toskasa.

 

Po riječima skauta FK Željeznčar Aldina Ćenana, nakon sporazumnog raskida ugovora s Bogdanovićem, u klubu su krenuli u potragu za novim igračem na stoperskoj poziciji.

 

- Analizirali smo  više igrača, a nakon konsultacija sa šefom struke ušli smo u pregovore s Dimitrosom i vrlo brzo se dogovorili. Već sutra s ostatkom ekipe će otputovati na sedmodnevne pripreme na Kupres, te će tako imati dovoljno vremena da se adekvatno pripremi i uigra s ekipom - kazao je Ćenan. 

 

Grčki nogometaš izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Željezničar.

 

- Putem interneta sam se informirao o klubu. Radi se o velikom klubu, s dobrim igračima. Nadam se da ću biti dobar u dresu FK Željezničar - kazao je Toskas. 

 

Dvadesetpetogodišnji defanzivac igrao je za grčke i kiparske klubove PAS Lamiju, Pierikos, Iraklis, Panionios i PAEEK, a dva puta branio je boje grčke U-19 selekcije.

 

(FENA/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook