video/ dvije utakmice grupe a

Francuska remizirala sa Švicarskom u Lilleu, Sadiku Albaniji poklonio historijski go

Sport19.06.16, 22:55h

Francuska remizirala sa Švicarskom u Lilleu, Sadiku Albaniji poklonio historijski go
U Francuskoj domaća selekcija je bila mnogo bolja od Švicarske koja se odlučila na kontra napade

 

Svoj večerašnji meč Francuzi i Švicarci igrali su u Lilleu na stadionu "Pierre Mauroy", čiji je kapacitet 49.822 gledatelja. Rumunija i Albanija igrale su na stadionu "Stade de Lyon", kapaciteta 58.000 sjedećih mjesta.

 

Glavni sudija večerašnjeg duela Francuza i Švicaraca je Damir Skomina iz Slovenije, a pomoćnici su mu zemljaci Jure Praprotnik i Robert Vukan. Meč Rumunije i Albanije večeras je sudio Pavel Královec iz Češke, a njegovi pomoćnici bili su Roman Slyško iz Slovačke i Tomáš Mokrusch iz Češke- piše Avaz.

 

U Francuskoj domaća selekcija je bila mnogo bolja od Švicarske koja se odlučila na kontra napade. Deschamps je odlučio odmoriti neke od glavnih igrača, ali i pored toga Galski pijetlovi su bili mnogo bolji. Treba izdvojiti tri odlična pokušaja Paula Pogbe, od čega su dva završila na prečki. U drugom susretu između Rumunije i Albanije u prvom dijelu prvog poluvremena gledali smo dominaciju Rumunije koja je igrala mnogo bolje, a Berisha je bio kao na streljani. Ipak vodstvo Albanije nagovijestio je nestvaran promašaj Ljenanija koji je prebacio prazan gol. Međutim 20-ak minuta kasnije Albanija stiže do historijskog gola na Evropskom prvenstvu, a strijelac je bio Sadiku.

 

 

U drugom poluvremenu, u obje se utakmice vodila velika borba. Rumunija je sa svoje strane pritiskala albansku mrežu, međutim nije postigla zgoditak. U Lilleu se niko nije imao razloga veseliti golovima jer ni Švicarska ni Francuska nisu postigle nijedan. 

 

 

(Foto: AA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook