VIDEO/ PORTUGAL I AUSTRIJA BEZ GOLOVA

EURO 2016: Promašaj do promašaja na Parku prinčeva, Ronaldo nije uspio zatresti mrežu ni iz penala!

Sport18.06.16, 23:12h

EURO 2016: Promašaj do  promašaja na Parku prinčeva, Ronaldo nije uspio zatresti mrežu ni iz penala!
U 77. minuti nakon ubačaja Guerreira Ronaldo je srušen u kaznenom prostoru Austrije, a arbitar Rizzoli opravdano je dosudio najstrožiju kaznu. Cristiano Ronaldo nije imao sreće, sa bijele tačke pogodio je pogodio stativu

 

Meč Austrije i Portigala na Parku prinčeva u Parizu ponudio je pregršt prilika i uzbuđenja, ali su nažalost izostali golovi.


Već u drugoj minuti Austrija je propustila prvu veliku priliku. Sabitzer je vrhunski pronašao Harnika koji je glavom zahvatio centaršut, ali i loptu poslao pored gola.


Devet minuta kasnije Almer je odbranio zicer Nanija na drugoj strani, a potom i udarac Vieirinhe iz daljine. Potom je zaprijetio i Ricardo Carvalho nakon ubačaja iz ugla, a lopta je i ovog puta otišla pored gola.


U 21. minuti Guerreiro je savršeno poslužio Ronalda koji je sa osam metara loptu poslao pored gola. Sedam minuta poslije Andre Gomes pronašao je Nanija na desetak metara, portugalski ofenzivac potom je šutirao glavom, a lopta je završila na žaljenje portigalskih navijača završila na stativi.


I početak drugog poluvremena protekao je u dominacija Portugala. Nakon kornera, Ronaldo je zahvatio loptu glavom i šutirao prema golu, ali je Almer ponovo bio spreman.


U 77. minuti nakon ubačaja Guerreira Ronaldo je srušen u kaznenom prostoru Austrije, a arbitar Rizzoli opravdano je dosudio najstrožiju kaznu. Cristiano Ronaldo nije imao sreće, sa bijele tačke pogodio je pogodio stativu.

 


Do kraja se tresla mreža Austrije, ali je pogodak Ronalda poništen zbog ofsajda. Ostalo je 0:0.

 

(Sportcentar/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook