VIDEO/ težak poraz irske selekcije

Euro 2016: Belgijanci u drugom poluvremenu pregazili Irce sa 3:0

Sport18.06.16, 17:23h

Euro 2016: Belgijanci u drugom poluvremenu pregazili Irce sa 3:0
U posljednjem kolu grupe E Irci će igrati protiv Italijana koji su već obezbijedili plasman u osminu finala, a Belgija će igrati protiv Švedske

 

Nogometna reprezentacija Belgije upisala je prvu pobjedu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Francuskoj. Nakon poraza od Italijana u prvom kolu, Belgija je danas savladala selekciju Republike Irske s 3:0 i osvojila važne bodove u borbi za plasman u osminu finala takmičenja.

 

Prvo poluvrijeme utakmice na stadionu ''Stade de Bordeaux'' nije donijelo lijep nogomet. Irci su se u ovom meču uglavnom branili od napada favorizovanih Belgijanaca, s povremenim pokušajima kontranapada koji su uglavnom završavali bez opasnosti po golmana Courtoisa.

 

Iako su u prvih 45. minuta imali nekoliko prilika za postizanje gola, napadači Belgije su bili neprecizni, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

 

Ipak, Irska odbrana je kapitulirala u drugom poluvremenu. Nakon samo tri minuta od odmora napadač Belgije Romelu Lukaku na asistenciju Kevina De Bruynea postiže gol za vodstvo Belgijanaca.

 

Nekoliko minuta kasnije odličnu priliku za izjednačenje propušta irski nogometaš Glenn Whelan.

 



 

Pola sata prije kraja utakmice prednost Belgije povećava Axel Witsel, koji je glavom matirao golmana Randolpha. Irska se nakon drugog primljenog gola otvorila u nadi da će smanjiti vodstvo protivničkog tima, ali to je otvorilo prostor za Belgiju koja u 70. minutu utakmice stavlja ''tačku na i'' drugim pogotkom Lukakua.

 

Do kraja utakmice oba tima su imala nekoliko prilika za postizanje gola, ali promjene rezultata nije bilo. 

 

- Tabela grupe E:
 

1. Italija 2 2 0 0 3:0 6
2. Belgija 2 1 0 1 3:2 3
3. Švedska 2 0 1 1 1:2 1 
4. Rep. Irska 2 0 1 1 1:4 1 

 

U posljednjem kolu grupe E Irci će igrati protiv Italijana koji su već obezbijedili plasman u osminu finala, a Belgija će igrati protiv Švedske.

 

(FENA/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook