ne treba vam to

'Špijuniranje' bivše(g) ima gore posljedice nego što mislite: Prestanite odmah!

Lifestyle15.06.16, 17:44h

'Špijuniranje' bivše(g) ima gore posljedice nego što mislite: Prestanite odmah!
Prema novom istraživanju koje je provela psihologinja Tara Marhall, špijuniranje bivšeg je puno destruktivnije nego što mislimo

 

Svi smo to prošli. Prekid je sam po sebi teška stvar, ali opirati se da malo ne bacimo pogled po Facebooku i pogledamo što bivši radi ovih dana je posebno teška priča. Ali, ma kako teško bilo, morate se kontrolirati – radi svog vlastitog dobra!


Znate kako to već završi. Gledajući njegove fotke na fejsu, vaše misli će se kretati otprilike u ovom smjeru: "Kad smo bili skupa nikad nije izlazio u taj klub!“, „I tko je ta cura s lijeve strane, pored šanka?!“, „Je li mu to nova djevojka?!“, „Ma nee, vidiš da se ne drže za ruke, to je sigurno samo neka cura od druga“, „Ali ipak, možda je s njim“…


Da, ovo je otprilike ono što ćete misliti, a prema novom istraživanju koje je provela psihologinja Tara Marhall,  špijuniranje bivšeg je puno destruktivnije nego što mislimo.


‘Oni sudionici našeg istraživanja koji su ostali prijatelji na Facebooku sa svojim bivšim partnerom u usporedbi s onima koji nisu, pokazali su da imaju manje negativnih emocija prema njemu, manje su žudjeli za njim u seksualnom smislu i manje su željeli biti s njim. No, to su dobre strane. Loša je da ovi ljudi uopće nisu riješili prekid sami sa sobom, nisu prošli proces tugovanja ni krenuli dalje nakon prekida. Ostali su na mrtvoj tački". 


Iako se utješnim čini da nakon prekida još možete gledati svog dragog, jedino kamo će vas to odvesti je da ne budete u mogućnosti otvoriti se za nove veze. 


U prijevodu: maknite se s njegovih profila. Sada.

 

(Grazia.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook