foto/ nova ljetna atrakcija

Britanski lord prvi tražio zakup: Ovu plažu na Jadranu porede s Riom de Janeirom

Lifestyle15.06.16, 14:11h

Britanski lord prvi tražio zakup: Ovu plažu na Jadranu porede s Riom de Janeirom
Hrvatska 'Copacabana' je prva hrvatska plaža s umjetničkim skulpturama i instalacijama u hortikularno uređenom ambijentu

 

Nakon četiri godine intenzivnih radova i dva miliona uloženih eura uređena je plaža Copacabana na sjevernoj strani poluotoka Lapad, ispod turističkog naselja Babin Kuk. 

 

To je  prva hrvatska plaža s umjetničkim skulpturama /instalacijama u hortikulturalno uređenom ambijentu čime se nastojalo razviti kreativan i umjetnički pristup turizmu i potaknuti mlade i perspektivne lokalne umjetnike da se uključe u njeno uređenje.

 

Riječ je o šljunčanoj plaži koja dijeli ime sa svjetski poznatom plažom u Rio de Janeiru. Tijekom dana ona je izrazito pogodnoj za obiteljski odmor, dok se u večernjim satima pretvara u meku za ljubitelje dobrog noćnog provoda.

 

hrvatska-plaza1


Dio uzbudljive atmosfere koja očekuje goste ove luksuzne plaže moglo se vidjeti i na svečanom otvaranju iste. Naime, iz mora su se dizali hologrami i animacije, a posjetitelji su mogli uživati u beef shop performansu, odnosno pripremi odrezaka let lampama i brenerima. 

 

Prve rezervacije za zakup plaže i to na nekoliko dana stigle su od jednog britanskog lorda, a šuška se da će ondje privatnim avionima doći i ostala najveća britanska elita.

 

(punkufer.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook