VIDEO/ susret prvog kola grupe c

EURO 2016: Kakav meč Njemačke i Ukrajine! Nijemci odnijeli pobjedu sa 2:0!

Sport12.06.16, 22:53h

EURO 2016: Kakav meč Njemačke i Ukrajine! Nijemci odnijeli pobjedu sa 2:0!
Susret se igrao u Lillu na Pierre-Mauroy stadionu

 

Ovaj meč sudio je engelski sudija Martin Atkinson. On je jedan od najboljih sudija u Evropi. Na FIFA listi je od 2006. godine. Već je sudio na prethdona dva Eura.

 

Susret se igrao u Lillu na Pierre-Mauroy stadionu. Ovaj stadion kapaciteta 50,186 sjedećih mjesta otvoren je 2012. godine. Gledajući sve travnjake na kojima će se igrati Euro, ovo je četvrti po veličini stadion. Osim ovog susreta na njemu će se igrati još pet mečeva, od čega su tri meča po grupama, te po jedan meč osmine i četvrtfinala turnira. 

 

Već u 19. minuti ovog napetog meča pada gol i to za sastav Njemačke. Strijelac je Shkodran Mustafi.

 

 

Ukrajincima u drugom poluvremenu nikako nije uspjelo ubaciti pogodak, premda su imali dobrih pokušaja, ali je zato odlični Schweinsteiger u posljednjim minutama produžetaka Njemačku doveo do konačne pobjede sa 2:0.

 

 

 

Njemačka  je večeras igrala u sastavu: Neuer, Howedes, Boateng, Mustafi, Hector, Khedira, Kroos, Muller, Ozil, Draxler i Gotze.

 

Sa druge strane Ukrajina je igrala u formaciji 4-2-3-1:  Pyatov, Shevchuk, Rakitsky, Khacheridi, Fedetsky, Stepanenko, Sydorchuk, Konoplyanka, Kovalenko, Yarmolenko i Zozulya. 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook