video/ prvi meč skupine C

EURO 2016: Poljska savladala Sjevernu Irsku sa 1:0

Sport12.06.16, 19:51h

EURO 2016: Poljska savladala Sjevernu Irsku sa 1:0
I ovaj susret su prije njegovog početka obilježili navijački ispadi. Policija je morala intervenisati zbog sukoba na ulicama

 

Večeras se u okviru Evropskog nogometnog prvenstva u NIci igrao prvi meč skupine C: Poljska - Sjeverna Irska. 

 

Današnji susret sudio je rumunski sudija Ovidiu Hategan. On je rođen 17. jula 1980. godine, a FIFA-in sudija je od 2008. godine. Ovo mu je prvo veliko takmičenje na kojem sudi.

 

I ovaj susret su prije njegovog početka obilježili navijački ispadi. Policija je morala intervenisati zbog sukoba na ulicama. 


Ovaj meč se igrao na stadionu u Nici koji se zove Allianz Riviera. Stadion je otvoren 2013. godine, sa kapacitetom od 35.624 sjedeća mjesta. Osim ovog susreta na njemu će se igrati i meč Grupe D između Španije i Turske, te susret Grupe E između Švedske i Belgije. Planirano je da se na njemu odigra i jedan meč osmine finala.

 

Što se tiče prvog poluvremena, Poljska je od prvog sudijskog zvižduka napala ka golu Sjeverne Irske, ali nisu uspjeli doći do mreže. Irci su se bazirali na čuvanje svog gola. Poljska je imala dvije ozbiljnije prilike preko Milika i Kaputske, ali jedan udarac je završio preko gola, dok je drugi pokušaj golman McGovern sjajno odbranio.

 

Robert Lewandowski nije imao priliku pokazati šta zna. Poljska je imala ukupno deset udaraca, od čega su dva išla u okvir, dok Irci sa druge strane nisu pokazali ništa. 

 

U 51. minuti drugog poluvremena, pada gol. Poljaci su slomili otpor Sjeverne Irske. Milik je bio strijelac nakon odlične akcije. Blaszczykowski je upisao asistenciju. 

 

 

 

Nominalni domaćin u ovom susretu je bila Poljska, koja će nastupiti u sastavu: Szczesny Piszcek, Glik, Pazdan, Jedrzejczky, Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Kaputska Milik i Lewandowski, što bi na terenu trebalo biti 4-4-1-1.


Sjeverna Irska je igrala u formaciji 4-5-1 ili na terenu: McGovern, McAuley, Evans, Cathcart, McLaughlin, Ferguson, Baird, Davis, Norwood, McNair i Lafferty.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook