Baraž za SP 2017 u rukometu

Zmajevi odmjeravaju snage sa Šveđanima: Srce na teren uz podršku navijača

Sport12.06.16, 10:38h

Zmajevi odmjeravaju snage sa Šveđanima: Srce na teren uz podršku navijača
Sigurno je da će rukometni Zmajevi imati veliku podršku sa tribina kako od navijačke skupine BH Fanaticos tako i od bh. dijaspore koja u velikom broju živi u Švedskoj

 

Rukometna reprezentacija BiH danas će u okviru utakmica baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine odmjeriti snage sa selekcijom Švedske koja je uoči ovog susreta oslabljena za nekoliko standardnih igrača.

 

Drugi susret igra se u srijedu 15. juna u Sarajevu. Sigurno je da će rukometni Zmajevi imati veliku podršku sa tribina kako od navijačke skupine BH Fanaticos tako i od bh. dijaspore koja u velikom broju živi u Švedskoj. Grupe navijača već su stigle i uz BiH, Sarajeva, Zenice, Srebrenika...

 

Selektor Dragan Marković prije odlaska u Švedsku najavio je da će ovo biti težak meč, ali da će igrači dati sve od sebe. Ovo je inače treći baraža otkako Marković vodi bh. reprezentaciju.

 

- Ovi igrači su odgojeni da dadnu sve od sebe, i da razmišljaju samo o pobjedi bez obzira ko je nasuprot nas. Srce na teren pa šta Bog da. Mi imamo svoj stil igre, imamo mnogo dobar napad, protiv Danaca smo pokazali da možemo - kazao je Maraković.

 

Utakmica počinje u 13:30 uz direktan prijenos na BHT-u.

 

Jedini uspješan nastup u baražu bh. rukometaši su ostvarili u junu 2014. godine kada su eliminirali ekipu Islanda, izborivši učešće na SP u Kataru  2015. godine, što je naš jedini nastup u završnici velikih takmičenja.  

 

Nakon prvog meča sa Šveđanima, reprezentacija  se sutra vraća u Sarajevo u  popodnevnim satima, a uvečer će obaviti prvi trening.

 

Revanš je programu u srijedu u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skednerija od 20.15 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook