Video / Kakva drama u završnici

EURO 2016: Rusi šokirali Englesku u zadnjim sekundama i oteli im pobjedu!

Sport11.06.16, 23:07h

EURO 2016: Rusi šokirali Englesku u zadnjim sekundama i oteli im pobjedu!
Iako Rusi nisu uspijevali doći ni do poluprilike u preostalom vremenu to ipak nije bio pobjednički gol jer su Rusi izjednačili u drugoj minuti sudačke nadoknade zahvaljujući neopreznosti engleske odbrane

 

U susretu 1. kola B skupine EURA u Marseilleu su nogometaši Engleske i Rusije igrali 1-1 (0-0), a Rusi su do izjednačenja stigli u drugoj minuti sudačke nadoknade.

 

Englezi su poveli golom Erica Diera u 73. minuti, a Ruse je poraza spasio kapetan Vasilij Berezuckij (90+2).

 

engleska-rusija

 

Mlada i poletna engleska momčad još jednom nije uspjela slaviti u prvoj utakmici velikih natjecanja, a protiv Rusije su pobjedu i tri boda propustili u zadnjoj minuti dvoboja. Englezi su na Velodromeu bili bolja ekipa, imali su mnogo prilika, ali su pokazali veliku neefikasnost. Kad su uspjeli povesti sjajnim golom Diera, neoprezno su dopustili Rusima da praktički iz nečega izjednače, te su zakomplicirali situaciju u ovoj skupini u kojoj vodi Wales.

 

U 71. minuti najbolja prilika na utakmici - ubačaj Rosea odbijen je na 13 metara, a na loptu natrčava Rooney i upućuje snažan prizeman udarac, koji Akinfejev uspijeva odbiti u gredu. No, dvije minute kasnije Englezi su poveli fantastičnim pogotkom Erica Diera iz slobodnog udarca s 18 metara.

 

 

Iako Rusi nisu uspijevali doći ni do poluprilike u preostalom vremenu to ipak nije bio pobjednički gol jer su Rusi izjednačili u drugoj minuti sudačke nadoknade zahvaljujući neopreznosti engleske odbrane. Glušakov je ubacio iz očaja visoku loptu u šesnaesterac, a kapetan Vitalij Berezuckij je bio najviši u skoku i glavom lobao neopreznog Harta.

 

 

U jednom od derbija ove faze takmičenja nogometaši Engleske bili su bolja ekipa tokom većeg dijela utakmice, ali ni u devetom pokušaju nisu uspjeli da zabilježe pobjedu u prvoj utakmici evropskog prvenstva.

 

U 2. kolu Engleska se 16. juna u Lensu sastaje sa Velsom, koji je danas pobijedio Slovačku sa 2:1. Dan ranije Rusija će Lillu odmjeriti snage sa Slovacima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook