Nakon pobjede zmajeva u japanu

Vahi nije pravo: Mrzim gubiti, ali poraz od BiH moramo prihvatiti...

Sport08.06.16, 11:41h

Vahi nije pravo: Mrzim gubiti, ali poraz od BiH moramo prihvatiti...
Vahid Halilhodžić, selektor fudbalske reprezentacije Japana, nezadovoljan je jučerašnjim porazom od svoje Bosne i Hercegovine u finalu Kirin kupa (1:2). No, istakao je da je kiks došao u pravo vrijeme, te kako se igrači popularno zvanih "samuraja" moraju "restartovati", drugačijim pristupom uči u naredne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018

 

- Protiv reprezentacije BiH bili smo naivni, rekao je Vahid Halilhodžić, bh. stručnjak, selektor fudbalske reprezentacije Japana koja je juče u finalu Kirin kupa poražena od popularno zvanih "Zmajeva", rezultatom 1:2


Vahid Halilhodžić, selektor fudbalske reprezentacije Japana, nezadovoljan je jučerašnjim porazom od svoje Bosne i Hercegovine u finalu Kirin kupa (1:2). No, istakao je da je kiks došao u pravo vrijeme, te kako se igrači popularno zvanih "samuraja" moraju "restartovati", drugačijim pristupom uči u naredne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

 

"Mrzim gubiti. Međutim, poraz od Bosne i Hercegovine moramo prihvatiti", izjavio je Halilhodžić i kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasio:

 

"Protiv reprezentacije BiH bili smo naivni. Pojedini naši igrači u glavama uoči meča već su otišli na odmor. Poraz od BiH vratio nas je u realnost, nakon euforije koja nas je zahvatila i velikog trijumfa u polufinalu turnira nad Bugarskom (Japan pobijedio 7:2, op.a.). Za utjehu, kažem, poraz je došao u pravo vrijeme". 

 

(AA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook