NOVI USPJEH SRPSKOG TENISERA

Prvi put u karijeri: Teniski as Novak Đoković konačno osvojio Roland Garros!

Sport05.06.16, 18:30h

Prvi put u karijeri: Teniski as Novak Đoković konačno osvojio Roland Garros!
Novak Đoković je ostvario dugo priželjkivani san, osvojio je Roland Garros i aktuelni je šampion sva četiri grand slam turnira! U velikom finalu Otvorenog prvenstva Francuske Nole je savladao Andyja Murraya sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i ušao u istoriju 'bijelog sporta', javio je Blic

 

Samo taj jedan korak dijelio je Novaka od teniske vječnosti, da osvoji "taj Roland Garros", jedini grand slam koji mu je nedostajao u riznici trofeja.

 

I uspio je. Veličanstvenom igrom, baš kada je bilo najteže. Kada je rival poveo, kada je sudija griješio, a kada su počela da naviru sjećanja na prethodna tri poraza u finalima. Baš tada, krenuo je u juriš. I, poslije trosatne borbe, završio na tronu i u istoriji, piše Blic.rs.

 

U velikom finalu Otvorenog prvenstva Francuske Novak Đoković je savladao Andyja Murraya sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i ušao u historiju 'bijelog sporta'.

 

Đoković je postao treći igrač u historiji tenisa, nakon Australijanca Roda Lavera i Amerikanca Dona Budgea, koji je povezao titule na četiri najveća teniska turnira - Wimbledonu, US Openu, Australian Openu i Roland Garrosu. 

 

Pobjedom je osvojio 12. grand slam titulu i postao je osmi teniser koji je u karijeri osvojio sve grand slam turnire.

 

(Blic.rs/ DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook