opjevala stravičan teror

Pobjednicu Eurosonga dočekao cijeli državni vrh: Jamala dobila vrijedno odlikovanje!

Zabava17.05.16, 21:47h

Pobjednicu Eurosonga dočekao cijeli državni vrh: Jamala dobila vrijedno odlikovanje!
Pripadnici ove muslimanske manjine proganjani su i danas, i to sve više, upozoravaju iz Ureda visokog povjerenika UN-a za ljudska prava. Pobjednicu Eurosonga s oduševljenjem su dočekali obožavatelji, ali i državni vrh


Krimski Tatari u žarište svjetske pozornosti došli su nakon što je na Eurosongu pobijedila ukrajinska pjevačica Jamala s pjesmom o stradanju svojeg naroda u Staljinovo doba.


Pripadnici ove muslimanske manjine proganjani su i danas, i to sve više, upozoravaju iz Ureda visokog povjerenika UN-a za ljudska prava.


Pobjednicu Eurosonga s oduševljenjem su dočekali obožavatelji, ali i državni vrh.


'Mnogo ste doprinijeli tomu kako bi krimsko pitanje ponovno bilo na naslovnicama svjetskih medija, znatna je to pomoć našim diplomatskim naporima da se potaknu i naši partneri', rekao je Petar Porošenko.


'Nisam to učinila za odlikovanje ni za nagrade. Učinila sam to od srca za ljude jer mi to zaslužujemo. Mnogo smo prošli - revoluciju, aneksiju, rat', rekla je Jamala.


Jamala je pjesmom podsjetila na stradanja svojeg naroda, krimskih Tatara u Staljinovo doba. Sutra obilježavaju 72-u godišnjicu progona. Na Krim su se počeli vraćati tek početkom devedesetih, a prije dvije godine žestoko su se usprotivili ruskoj aneksiji.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook