Režiser na svom FB profilu

Haris Pašović pojasnio: Evo šta je Evropa trebala shvatiti u nastupu bh. tima na Eurosongu

Zabava11.05.16, 12:37h

Haris Pašović pojasnio: Evo šta je Evropa trebala shvatiti u nastupu bh. tima na Eurosongu
Na sceni se nalazila bodljikava žica, koja je asocira na zabranjenu ljubav i granice u današnjem vremenu, kroz temu logora i izbjeglica

 

Posljednjih nekoliko mjeseci, ako ste u javnosti mogli čuti neku pjesmu, to je onda zasigurno bila 'Ljubav je', pjesma predstavnica BIH na ovogodišnjem Eurosongu.

 

Za pjesmu koju su izvodili Dalal, Deen, Jala i Ana Rucner scenski je aranžman osmislio poznati bh. režiser Haris Pašović.

 

Na sceni se nalazila bodljikava žica, koja je asocira na zabranjenu ljubav i granice u današnjem vremenu, kroz temu logora i izbjeglica.

 

 

Nažalost, uz mnogo položenih nada u uspjeh naših predstavnika, bh. tim nije uspio izboriti plasman u finale Eurosonga. Danas, nakon prvih utisaka, brojni su i komentari javnosti je li Evropa shvatila ili nije izvornu poruku koju je naš tim htio poslati u svijet. 

 

A nešto prije samog jučerašnjeg nastupa, na svom Facebook profilu oglasio se i sam režiser Haris Pašović, idejni tvorac iste te poruke i pojasnio za javnost šta se to bh. nastupom ustvari htjelo poručiti.

 

Njegov status prenosimo u cijelosti.

 

haris-pasovic-status

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook