nakon ispadanja u polufinalu Eurosonga

Šefica delegacije bh. tima: Nismo spavali cijelu noć, analizirali smo sve. Naš koncept mnogi nisu razumjeli!

Zabava11.05.16, 10:55h

Šefica delegacije bh. tima: Nismo spavali cijelu noć, analizirali smo sve. Naš koncept mnogi nisu razumjeli!
Lejla Babović, šefica Delegacije BiH Eurosong 2016. uživo se javila iz Stockholma u jutarnji program N1 televizije. Ona je kazala da bh. tim u sastavu Deen, Dalal, Ana Rucner i Jala Brat skoro i da nisu spavali

 

Sinoć je održana prva polufinalna noć 61. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, a BiH se po prvi put u historiji nije plasirala u finale.

 

Lejla Babović, šefica Delegacije BiH Eurosong 2016. uživo se javila iz Stockholma u jutarnji program N1 televizije. Ona je kazala da bh. tim u sastavu Deen, Dalal, Ana Rucner i Jala Brat skoro i da nisu spavali.

 

"Sklopili smo oči samo nekoliko sati. Do ranih jutarnjih sati smo analizirali sebe, pjesmu, nastup i tražili gdje su pogriješili i da li su uopće pogriješili", kazala je Babović i dodala: "Izvođači su jako razočarani, jer su iskreno očekivali plasman u finale. Po prvi put BiH se nije plasirala direktno u finale i zato im je jako teško", kazala je Babović.

 

Ona je naglasila da bh. tim predstavlja četvero divnih muzičara koji nisu uspjeli u onome u čemu su imali iskrenu namjeru.

 

"Svi se slažemo da koncept scenskog nastupa mnogi vjerovatno nisu razumjeli. Mislimo da je socijalno angažirani nastup poslao poruku kojima se očito većini nije svidio ili jednostavno nisu razumjeli", rekla je šefica Delegacije BiH Eurosong.

 

Muzički kritičari sinoć su komentarisali nastupe svih takmičara, a mnogi su izrazili iznenađenje što BiH nije našla svoje mjesto u finalnoj noći.

 

"Osluškujući atmosferu posljednjih mjeseci i deset dana u Stockholmu, bilo je izvjesno da će naši predstavnici biti u finalu, ali to se nikada ne zna do posljednjeg trenutka. Nama je iznenađenje da je Austrija prošla, jer je uopće nismo računali da se može naći u finalu", rekla je Babović.

 

Glasovi žirija i televotinga neće biti poznati do 15. maja.

 

"Tada ćemo znati ko je dao glasove predstavnicima BiH, kome su dali glas iz bh. žirija i za koga su glasali građani BiH", rekla je Babović te istakla da bh. predstavnike već danas očekuju nove obaveze i nastupi u Eurovillage i Euroclubu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook