VIDEO/ PRVE OCJENE ZA BH. TIM NA EUROSONGU

Deen i Dalal se gledaju kroz žicu, bataci Ane Rucner u foliji k'o pečeno pile, a Jala, srećom, utišan

Zabava09.05.16, 14:23h

Deen i Dalal se gledaju kroz žicu, bataci Ane Rucner u foliji k'o pečeno pile, a Jala, srećom,  utišan
I upravo u trenutku kad pomislite da je dosta žice i metala, pojavi se Ana Rucner koja svira čelo ogrnuta u dugi aluminijski plašt u kojem izgleda kao neko pečeno pile umotano u foliju iz pečenjare...

 

Desetog i dvanaestog maja u Štokholmu održaće se polufinale, a za 14. maj zakazano je finale 61. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. BiH tim će pod rednim brojem 17 nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri. Dalal, Deen, Ana i Jala pjesmu "Ljubav je" će izvesti na našem jeziku. 


Već nakon prve probne izvedbe pjesme, bh. tim je dobio mnoštvo komentara i kritika, kako pozitivnih tako i negativnih. Neki su pohvalili njihovu scenografiju i nastup kojim se osvrću na problem izbjeglica u Evropi, dok su drugi ovaj potez nazvali ismijavanjem tragedije koja je zadesila ljude s Bliskog istoka koji spas traže u razvijenim zemljama Zapadne Evrope.

 

"Najbitnije je da smo vrlo sigurni u naš nastup, sigurni smo vokalno, sjajna je scena i sve ono što scena nudi je impresivno", rekao je Deen, prenio je N1.

 

"Došli smo da osvjetlamo obraz male, ali prelijepe nam države, samouvjereni smo i došli smo da radimo", dodao je Jala, dok je Ana Rucner govorila o kostimima za nastup. 

 

"Kostimi su nam odlični, ali je naša poenta ustvari poruka na izbjegličkim folijama i želimo reći da je ispod folije živo biće i da trebamo razumjeti jedni druge".

 

Deen je za N1 dodao i kako su sinoć imali lavinu pozitivnih komentara i zahvala radi poruke koju šalju svijetu.

 

No, ipak bh. tim dobio i neke podsmješljive komentare, posebno na društvenim mrežama među kojima se naročito ističe blog komentar autora Josha Salmona na stranici wiwiblogs koja prati sva dešavanja oko ovog popularnog takmičenja.


Evo što je napisao o performansu bh predstavnika;


- Uz bodljikavu žicu i aluminijsku foliju, Bosna i Hercegovina definitivno ima 'najmetalskiju', ako ne i najluđu izvedbu pjesme predstavnice na ovogodišnjem Eurosongu.


I upravo u trenutku kad pomislite da je dosta žice i metala, pojavi se Ana Rucner koja svira čelo ogrnuta u dugi aluminijski plašt u kojem izgleda kao neko pečeno pile umotano u foliju iz pečenjare. Cijeli 'pileći dojam' dodatno zaokružuje činjenica da Ana velikodušoa pokazuje svoja prsa i batačiće u maloj crnoj haljini.


No, to nije sve...!Tu na scenu uskače Jala s agresivnim bosanskim repanjem. Na sreću, producenti tu malo pojačaju Anu Rucner što neutralizira Jalu te čini ovu rep sekciju lakše podnošljivom. Veliki LED ekran u pozadini blješti plavom bojom, Deen i Dalal ulaze u dramatičnu završnicu pjesme. No, u cjelini, pjesma a i izvedba donosi jednu dozu energije i snage kakvu imaju samo Bosanci!, završava autor.


Pogledajte video s probe i prosudite sami!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook