Nakon remija sa Rudarom iz Prijedora

FK Željezničar: Edis Mulalić i pomoćnici dobili otkaz

Sport07.05.16, 21:58h

FK Željezničar: Edis Mulalić i pomoćnici dobili otkaz
Iako su stručnom štabu omogućeni vrhunski uslovi za rad za bosnanskohercegovačke prilike, igrama na terenu ekipa nije ostvarila rezultatske ciljeve Kluba

 

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar nakon današnje utakmice 29. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su Željezničar i Rudar Prijedor remizirali rezultatom 1-1, donijelo je odluku o razrješenju dužnosti šefa stručnog štaba, Edisa Mulalića i njegovih pomoćnika, Elvisa Karića i Anela Hidića.

 

Iako su stručnom štabu omogućeni vrhunski uslovi za rad za bosnanskohercegovačke prilike, igrama na terenu ekipa nije ostvarila rezultatske ciljeve Kluba.

 

Uzimajući u obzir odgovornost Upravnog i Nadzornog odbora koji su Mulaliću ukazali povjerenje, članovi oba odbora će iz moralnih razloga ponuditi svoje mandate na raspolaganje Skupštini Kluba, čija će se vanredna sjednica održati u toku mjeseca juna.

 

Ekipu će na posljednjoj utakmici sezone sa Slavijom voditi dosadašnji tim menadžer, Haris Alihodžić, saopćeno je iz FK Željezničar.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook