Prva utakmica polufinala Lige šampiona

Očajna partija na Etihadu: Manchester City i Real Madrid bez golova!

Sport26.04.16, 22:39h

Očajna partija na Etihadu: Manchester City i Real Madrid bez golova!
Sve u svemu, veoma loša utakmica bez nekih velikih uzbuđenja. Ostaje samo da se nadamo da će treneri da porade na igri svojih timova

 

U večerašnjem susretu polufinala Lige prvaka između Manchester City-ja i Real Madrida nismo imali puno toga za vidjeti. Obje ekipe su ušle u meč defanzivno i nijedna ekipa nije htjela preuzeti inicijativu.


Prvo poluvrijeme nije ponudilo apsolutno ništa sem dva žuta kartona - Pepe za Real i David Silva za City.


Drugo poluvrijeme Real počinje nešto odlučnije i pravi par prilika ali ništa ozbiljno, sve do 71. minute kada Jese šutira glavom iz kornera i pogađa prečku. Najveća prilika na meču dolazi tek u 82. minuti kada Pepe nakon kornera dolazi do lopte pred golom Cityja ali šutira pravo u Joe Harta.


City je mogao doći do vodstva u 93. minuti kada Kevin De Bruyne šutira iz slobodnog udarca tačno ispod prečke, ali je Navas to odlično odbranio.


Sve u svemu, veoma loša utakmica bez nekih velikih uzbuđenja. Ostaje samo da se nadamo da će treneri da porade na igri svojih timova. Odluka o finalisti pada u Madridu.

 

U uzvratnoj utakmici očekuje se ipak bolje izdanje Real Madrida, kome je večeras nedostajao Cristiano Ronaldo, te se ovom timu u drugom susretu daje blaga prednost.

 

Ovo su bili sastavi večerašnjeg duela:

 

City:  Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas, Silva, De Bruyne i Aguero.

 

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Lucas Vázquez i Benzema.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr/id)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook