za humani odnos djece prema životinjama

Dječji festival 'LINO-FEST 2016' 21. maja u sarajevskom BKC-u

Zabava26.04.16, 14:24h

Dječji festival 'LINO-FEST 2016'  21. maja u sarajevskom BKC-u
Glavni cilj Festivala je, kroz stjecanje i proširivanje znanja o životinjama, razviti svijest o važnosti životinjskog svijeta za ukupan život na Zemlji, kao i humani odnos djece prema životinjama.

 

14. međunarodni festival dječje pjesme „Lino-Fest 2015“ održat će se 21. maja/svibnja 2016. godine, s početkom u 17:00 sati, u dvorani Bosanski kulturni centar u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg Festivala je „Čuvajmo životinje“.

 

Glavni cilj Festivala je, kroz stjecanje i proširivanje znanja o životinjama, razviti svijest o  važnosti životinjskog svijeta za ukupan život na Zemlji, kao i humani odnos djece prema životinjama.  

 

U glazbenom dijelu nastupit će mališani iz Sarajeva, Mostara, Beograda, Zagreba, Novog Sada, Užica, Podgorice, Vukovara, Splita, Kikinde....izvodeći nove autorske dječje kompozicije.

 

Programski savjet Internacionalnog muzičkog festivala za djecu „Ja sam tvoj drug“  u Republici Srbiji,  dodijelio je Direkciji Festivala dječje pjesme „Lino-Fest“, koji se već četrnaest godina, u produkciji Udruge „Libertas“ i pod pokroviteljstvom tvrtke „Podravka“, održava u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, Priznanje za visoke estetske vrijednosti i originalni autorski koncept Festivala dječje pjesme „Lino-Fest“ te doprinos razvoju međunarodnue kulturne suradnju u oblastima muzičke i scenske umjetnosti za djecu.

 

„Glazbeni eksperti i pedagozi iz regije jedinstveni su u mišljenju da je sarajevski «Lino-Fest» jedna od najkvalitetnijih međunarodnih dječjih manifestacija u regiji, prvenstveno zbog svog originalnog autorskog koncepta, koji je 2003. godine osmislio mr.sc. Marijo Pejić. Istaknuta je potreba produciranja većeg broja takvih, edukativno-zabavnih, dječjih programa, radi zaštite djece od pritiska sveprisutnog glazbenog kiča i šunda“, kazala je profesorica glazbe Vera Šakić, predsjednica Udruge „Libertas“.

 

Podsjetimo, Festival dječje pjesme »Lino-Fest« dobitnik je Priznanja Udruge estradnih i slobodnih umjetnika u BiH  za doprinos afirmaciji stvaralaštva u oblasti dječje glazbe i scenskog pokreta i estetsko-etičkom odgoju djece ( 2008.godina) te Priznanja Međunarodnog dječjeg festivala „Ta se ljubav pesma zove“ u Kikindi za intenziviranje međunarodne suradnje u oblasti dječjeg stvaralaštva ( 2011.godina). 

 

(DEPO PORTAL/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook