Još jedna pobjeda

ATP Bukurešt: Džumhur ekspresno eliminisao Copila

Sport18.04.16, 18:30h

ATP Bukurešt: Džumhur ekspresno eliminisao Copila
Srećom, pokazao je naš teniser još jednom da posljednji sjajni rezultati nisu bili slučajnost

 

Iako je trenutno 82. teniser planete Damir Džumhur, u duel 1. kola ATP turnira u Bukureštu protiv Rumuna Mariusa Copila (186.) krenuo ekspresno, nakon drugog seta pojavila se bojazan da od pobjede neće biti ništa.

 

Srećom, pokazao je naš teniser još jednom da posljednji sjajni rezultati nisu bili slučajnost.

 

Odlično je Džumhur ušao u meč, imao je prvi servis i maksimalno ga iskoristio i za 10-aak minuta već vodio s 3:0 u gemovima. Istim ritmom je nastavio i u nastavku prvog seta. Rumun se malo "trznuo" i smanjio na 5:1, da bi Damir ponovo iskoristio servis i riješio ovaj set u svoju korist sa 6:1, te poveo s 1:0. 

 

Sarajlija je u drugom setu naišao na mnogo jači otpor rumunskog predstavnika, pa se počelo igrati gem za gem, da bi ipak ovaj period pripao Rumunu (6:3). Srećom, uspio je Džumhur povratiti ritam iz prvog seta i u posljednjem brzo povesti 1:0, da bi potom povisio vodstvo na 2:0, ali je pri tom zaradio i povredu desne noge. 

 

Na sreću, stisnuo je zube i nastavio kao da se ništa nije desilo mada je bolna grimasa na njegovom licu pokazivala da s desnom nogom definitivno nešto nije uredu. Legenda o bosanskom inatu i ovog puta se pokazala istinitom, Džumhur nije posustajao i, uz jedan izgubljen gem, do kraja je pomeo Copila (6:2) za konačnih 2:1.

 

Drugi bh. teniser Aldin Šetkić (280. na listi) u okviru 1. kola danas će snage odmjeriti sa Špancem Fernando Verdascom, 88. teniserom svijeta.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook