EVROPSKE UTAKMICE VEĆ OD JUNA

FK Željezničar objavio infografiku: Pogledajte kako će izgledati evropska Grbavica

Sport25.03.16, 16:50h

FK Željezničar objavio infografiku: Pogledajte kako će izgledati evropska Grbavica
Sarajevski fudbalski klub Željezničar svakodnevno na svojoj Facebook stranici objavljuje informacije o novim donacijama za obnovu stadiona Grbavica odnosno o novim radovima koji su poduzeti kako bi se na Žljinom stadionu već ove godine počele igrati evropske utakmice

 

U svrhu informisanja, FK Željezničar je navijačima, članovima Kluba, sponzorima i prijateljima Kluba odlučio predstavio grafički prikaz planiranih i izvršenih radova na stadionu Grbavica.

 

Kao što je ranije saopćeno svi planirani radovi će biti završeni na vrijeme i Stadion Grbavica će od juna ove godine imati licencu za igranje evropskih utakmica kategorije 2. Zahvaljujemo se navijačima u Bosni i Hercegovini i svijetu na kontinuiranoj podršci.

 

Na infografici možete vidjeti dosad izvršene ali i planirane radove koje klub uz podršku vjernih navijača i prijatelja kluba planira završiti u narednih nekolio mjeseci. Infografiku u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

 

stadion-infografika-grbavica

 

Divna priča oko projekta evropske Grbavice se nastavlja. Nakon nekoliko javnih ličnosti, mnogih navijača, članova Skupštine, prijatelja Kluba, danas je uplata za stolice stigla iz dalekih SAD-a, i to od fudbalskog reprezentativca ove zemlje.

 

Kompanija A to Z Group iz SAD-a, na čelu sa osnivačem Emilom Lješnjaninom, uplatila je novčana sredstva za 50 stolica i podržala projekat evropske Grbavice. Nakon uplate, Lješnjanin je projekat i priču ispričao svom prijatelju, fudbaleru New York Citya, Mixu Diskerudu, koji je bez mnogo razmišljanja odlučio pomoći. Mix je potom uplatio novčana sredstva za 50 stolica.

 

Mix Diskerud je rođen 2. oktobra 1990. godine u norveškom Oslu. Nastupao je za Stabæk, Gent i Rosenborg prije nego što je stigao u MLS, u New York City. U državnom dresu SAD-a, Mix je odigrao 37 utakmica i postigao je šest golova.

 

U augustu 2013. godine reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država na Stadionu Koševo odigrale su prijateljsku utakmicu u kojoj su gosti slavili sa 4:3. Upravo je Mix Diskerud nastupao na toj utakmici odigravši 45 minuta.

 

(FKŽeljezničar/ DEPO PORTAL/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook