Popularni teniser razočarao izjavom

Đoković: Da, muškarce u tenisu treba plaćati više od žena zato što...

Sport21.03.16, 12:15h

Đoković: Da, muškarce u tenisu treba plaćati više od žena zato što...
Naime, on smatra da su se ''žene borile da dobiju ono što zaslužuju, ali da muški ATP teniski svijet treba da se bori za još više''

 

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković po peti je put u karijeri osvojio naslov pobjednika ATP turnira Masters 1000 serije u Indian Wellsu, nakon što je u nedjeljnom finalu savladao Kanađanina Miloša Raonića.


 
Đokoviću je to treći naslov u 2016. godini, a ukupno 27. trijumf na turnirima Masters 1000 serije, čime se izjednačio na vrhu vječne ljestvice sa Špancem Rafaelom Nadalom, od kojeg je bolji bio u polufinalu.

 

Ipak, ono po čemu će ostati upamćen je njegova izjava koja je neugodno iznenadila svjetsku javnost, a tiče se ravnomjerne raspodjele novčanih nagrada koje dobijaju teniseri i teniserke.

 

Naime, on smatra da su se "žene borile da dobiju ono što zaslužuju, ali da muški ATP teniski svijet treba da se bori za još više", prenosi BBC.

 

- Statistike pokazuju da mi imamo više publike na našim mečevima. Zato smatram da je to jedan od razloga da treba da budemo nagrađeni više od žena - kazao je Novak Đoković.

 

- Dok god imamo podatke i statistiku koji govore ko privlači više pažnje i za čije mečeve se proda više ulaznica, smatram da se u skladu s tim i novac treba ravnomjerno rasporediti - zaključio je Đoković, prenosi BBC.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook