Turnir elitne runde kvalifikacija za evropsko prvenstvo

Mladi bh. fudbaleri pogotkom Nedima Hadžića pobijedili favorita Italiju

Sport17.03.16, 16:18h

Mladi bh. fudbaleri pogotkom Nedima Hadžića pobijedili favorita Italiju
Mladi bh. nogometaši su u drugom kolu turnira u Tbilisiju pobijedili prvog favorita Italiju s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Nedim Hadžić u 65. minuti

 

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu na turniru Elitne runde kvalifikacija za evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina u Azerbejdžanu.

 

Mladi bh. nogometaši su u drugom kolu turnira u Tbilisiju pobijedili prvog favorita Italiju s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Nedim Hadžić u 65. minuti.

 

- Fantastičan je osjećaj, uspjeli smo ostvariti jedan veliki uspjeh. Ovo mi je najdraža gol do sada u karijeri. Mnogo sam sretan - kazao je Hadžić iz gruzijske prijestolnice za internet stranicu FK Sarajevo.

 

Kadeti BiH ostvarili su drugu pobjedu u Tbilisiju čime su došli na korak do plasmana na EP.

 

- Današnju utakmicu smo odigrali jako disciplinovano, sve smo ispoštovali što smo se ranije dogovorili. Pred plasmanom smo na završnicu, što niko od nas nije očekivao - dodao je Hadžić.

 

Za reprezentaciju BiH u ovom meču nastupili su: Vasilj, Beširević, Čeliković, Velić (od 79. Vuletić), Mirić, Kovač, Veladžić, B. Hadžić, Sadiku, Vladić, Mehuljić (od 56. N. Hadžić) (od 80. Perić).

 

Drugom pobjedom u elitnoj rundi kvalifikacija izabranici selektora Sakiba Malkočevića došli su na korak do historijskog plasmana na EP. U posljednjem kolu 20. marta BiH igra s Rusijom i potreban joj je remi da osigura prvo mjesto u grupi.

 

Rezultati drugog kola grupe 3 elitne runde kvalifikacija:

 

Rusija - Gruzija 1:0BiH - Italija 1:0

 

Tabela:

1. Bosna i Hercegovina 2 2 0 0 3:1 6
2. Italija 2 1 0 1 4:1 3
3. Rusija 2 1 0 1 1:4 3
4. Gruzija 2 0 0 2 1:3 0

 

(FENA/em)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook