POZNATI PRVI ČETVRTFINALISTI

Ronaldo i Jamez ovjerili prolaz Reala, Wolfsburg u prvo četvrtfinale LP u klupskoj historiji

Sport08.03.16, 22:56h

Ronaldo i Jamez ovjerili prolaz Reala, Wolfsburg u prvo četvrtfinale LP u klupskoj historiji
Real Madrid je jedan od prva dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka za ovu sezonu pošto je i u revanš meču savladao Romu rezultatom 2:0

 

Nije sve bilo baš kako rezultat govori.

 

Obje ekipe su u ovom meču imale svoje prilike, ali je Roma bila dosta konkretnija kada je kretala ka golu Keylora Navasa koji ponovo nije primio gol na utakmici Lige prvaka.

 

Igrao se 14. minut kada je Edin Džeko propustio fantastičnu priliku koju mu je servirao Mohamed Salah. Salah je prošao po desnoj strani, dodao je loptu do reprezentativca BiH, koji je u situaciji 1 na 1 promašio gol.

 

Szczesny je večeras bio odličan u nekoliko situacija, odbranio je odlične šuteve Ronalda i Luke Modrića, a onda nova uzbuđenja pred golom Reala. Mohamed Salah je u 28. minuti ponovo prošao po desnoj strani, stigao u situaciju da šutira ka golu, ali ni on nije bio precizan.

 

Casemiro je imao još jednu priliku pred golom Rome, ali promjene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo.

 

Velika dominacija Rome u jednom dijelu drugog poluvremena, pravo je čudo kako barem jedna sitaucija nije krunisana golom.

 

Prvo je Mohamed Salah propustio možda i najbolju priliku na meču kada je izašao sam ispred golmana Navasa koji je sjajno skratio ugao, nakon toga je šutirao Florenzi, potom  Perotti glavom i Kostas Manolas, ali bez promjene rezultata.

 

Onda je uslijedio prvi gol na utakmici, strijelac je bio Cristiano Ronaldo u 64. minuti meča. Lucas Vazquez koji je ušao u igru u 61. minuti odmah upisuje asistenciju, pronašao je Ronalda koji je bio veoma blizu gola, a Portugalac je bez problema poslao loptu iza leđa golmana Szczesnog.

 

Roma je nokautirana samo 4 minuta kasnije.

 

Ronaldo se sada našao u ulozi asistenta, pronašao je Jamesa Rodrigueza koji šalje loptu kroz noge golmanu Rome za 2:0 i rješenje svih pitanja na ovom meču.

 


U drugom susretu šampion Belgije Gent završio je svoju evropsku bajku u osmini finala Lige prvaka pošto je Wolfsburg upisao i drugu pobjedu u dvomeču.

 

Njemački sastav ušao je u revanš susret sa golom prednosti (3:2) iz prve utakmice, ali je zbog tri data gola u Belgiji bio u velikoj prednosti u odnosu na Gent.

 

Gentu je za plasman u četvrtfinale bila potrebna pobjeda rezultatom 2:0, ali je Wolfsburg bio dovoljno fokusiran da u revanšu privede posao kraju i dovrši započeti posao.

 

Golom Andrea Schurrlea "Vukovi" su savladali Gent 1:0 (0:0) i tako sa ukupnim rezultatom 4:2 ovjerili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, čime je Wolfsburg ostvario najveći uspjeh u elitnom takmičenju.

 

Sav posao kod pobjedonosnog gola obavio je Julian Draxler koji je prošao po desnoj strani i penetrirao sve do peterca uz gol aut liniju, a potom je nesebično uposlio usamljenog Schurrlea koji je samo proslijedio loptu u mrežu.

 

Njemačka će uslijed trijumfa Wolfsburga sigurno imati jednog predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka, a od Bayerna zavisi hoće li još jedan klub iz Bundeslige završiti među osam najboljih u Evropi.

 

 

(sport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook