VIDEO/ PRISJETIO SE SELEKTORSKE AVANTURE

Ćiro Blažević nakon mnogo godina: Otkrit će se sramotni razlozi zbog kojih je BiH poražena u baražu za EP!

Sport06.03.16, 10:47h

Ćiro Blažević nakon mnogo godina: Otkrit će se sramotni razlozi zbog kojih je BiH poražena u baražu za EP!
Danas, kada evociram uspomene, strahovito žalim za tim neuspjehom, jer to ne bi bio samo sportski uspjeh, već bi se ujedinila država, kaže Ćiro Blažević i dodaje da iza poraza ne stoje samo sportski razlozi...

 

Bivši trener nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević za televiziju N1 prisjetio se svoje, kako je kazao, selektorske avanture te je istakao da je zamalo ujedinio zemlju.


"Često i rado se sjetim avanture u BiH kao selektora. Moji zemljaci iz BiH imaju izuzetnu dimenziju. Oni se brzo solidariziraju s svim što pripada njihovoj zemlji. Uspio sam probuditi interes svih za reprezentaciju i to je bilo nezaboravno razdoblje i šteta je što se nismo uspjeli plasirati na takmičenje", rekao je popularni Ćiro.


Trener svih trenera, kako mu tepaju mediji, tvrdi da BiH nije smjela biti poražena protiv Portugala u mečevima baraža.


"Za svakog trenera je tragedija poraza duplo veća ako imaš dojam da nisi smio biti poražen. Danas, kada evociram uspomene, strahovito žalim za tim neuspjehom, jer to ne bi bio samo sportski uspjeh, već bi se ujedinila država".


Dodao je da iza poraza ne stoje samo sportski razlozi...


"Pravi razlozi će se moći pročitati u mojoj knjizi koja će izaći kada umrem. Saznat će se ti sramotni razlozi", otkrio je Blažević.


Više u prilog N1 koji možete pogledati OVDJE...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook