Nakon utakmice sa Širokim

Trener Džidić iz ekipe odstranio Adija Sarajlića

Sport26.01.16, 17:52h

Trener Džidić iz ekipe odstranio Adija Sarajlića
Trener košarkaša OKK Sloboda Boris Džidić, poslije utakmice sa Širokim, odstranio je iz ekipe pleja Adija Sarajlića, u prošloj sezoni jednog od nosilaca igre tuzlanskog kluba

 

Sarajlić se nedavno vratio u ekipu nakon dvomjesečne pauze zbog ozljede trbušnog zida. Navodno se prilikom zamjene i poslije utakmice sa Širokim nije želio pozdraviti s trenerom.

 

- Problem sa Sarajlićem se pojavio od mog dolaska u klub. Osim nepoštivanja trenera i struke, pojavio se i loš odnos među igračima i jednostavno nije bilo više razloga da ostane sa nama. Dakle, nije odstranjen zbog svog košarkaškog kvaliteta, već da bi sačuvali mir u svlačionici -  objasnio je Džidić svoj postupak.

 

Sarajlić je u svom odgovoru podsjetio da je dva mjeseca pauzirao zbog ozljede, otprilike otkako je Džidić na trenerskoj klupi naslijedio Vladimira Mićanovića.

 

- Nisam imao priliku da se vratim na teren s nekom optimalnom minutažom, niti sam bio u svlačionici, pa mi nije jasna optužba da sam pravio razdor u ekipi OKK Sloboda. Moji suigrači to mogu potvrditi i ne želim da se preko mog imena bilo ko pravda za slabije rezultate i za loše vođenje ekipe. Trener Džidić me nedovoljno poznaje da bi o meni iznosio neistine - uzvratio je Sarajlić.

 

Sarajlić je prošle sezone u ekipi Damira Mulaomerovića bio startni plej, a u Ligi za prvaka je bio prvi asistent lige. Ove sezone nije pružao takve igre, ali je imao osjetno manju minutažu.

 

OKK Sloboda ima još teorijske izglede za plasman u Ligu 6, pa u klubu nastoje stvoriti što zdraviju atmosferu.Sarajlić je već četvrti košarkaš iz Tuzle koji je napustio ekipu unazad desetak dana. Nakon Mirsada Pilavdžića, Rusmira Grošića i Dine Radića, koji su poslati na posudbu u tri A-1 ligaša. Za razliku od njih Sarajliću je otkaz uručen nakon isteka prelaznog roka.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook