BRUKA U BEOGRADU

Crnogorci tvrde da su brutalno pokradeni: Srbi, sram vas može biti, je li to što ste uradili vrijedno dječijih suza?'

Sport25.01.16, 08:12h

Crnogorci tvrde da su brutalno pokradeni: Srbi, sram vas može biti, je li to što ste uradili vrijedno dječijih suza?'
U Srbiji veliko slavlje, u Crnoj Gori bijes i razočaranje. Tako bi se moglo opisati raspoloženje u dvije države čije su se reprezentacije sinoć u beogradskoj Kombank Areni borile za naslov prvaka Europe u vaterpolu

 

Srbija je u kontroverznom finalu slavila 10:8 i treći put zaredom uzela naslov europskih prvaka, ali uz značajnu pomoć sudaca i plač crnogorskih navijača. Ostat će tako u Crnoj Gori zapamćene suze dječaka iz Budve na samom kraju utakmice kada je postalo jasno da Ajkule više ne mogu do zlata, a njegova je reakcija već postala hit na društvenim mrežama.

 

"Utisak je da su nas suci upropastili. Srbija je velika reprezentacija, sve što su dosad osvojili zaslužili su, ali za ovaj meč nisam siguran da je bilo tako", rekao je nakon utakmice crnogorski kapetan Nikola Janović, dok je njegov mlađi brat i suigrač u reprezentaciji bio još direktniji.

 

"Kad god igramo neku važnu utakmicu, nama namjeste suce. I u polufinalu protiv Italije je suđenje bilo sramotno. Vidi se koliko neke države imaju utjecaj. Sve se vidjelo ovaj put. Da Srbija nije pobijedila bilo bi to veliko iznenađenje", rekao je Mlađan, koji je u bijesu nakon utakmice svoju kapicu bacio na grčkog suca Stavridisa.

 

U bazenu je, čini se, zaista bilo sudačkog 'natezanja'. Crna Gora je sjajno otvorila utakmicu, povela 2:0 i 3:1 na kraju prve četvrtine, ali onda je pred 16.000 navijača u Kombank Areni počeo 'veliki preokret'. Već u drugoj četvrtini najbolji bekovi Crne Gore i specijalci za obranu, Predrag Jokić i Toni Petrović, imali su po dva isključenja, a Srbija je u trenutku kad je izjednačila na 3:3 imala dva igrača više. Istu situaciju imali su, doduše, malo potom i crnogorski igrači.

 


Crnogorski mediji pišu o krađi koja je usmjerila utakmicu u zadnjoj četvrtini, kad je nakon otprilike minute igre u toj dionici Crnoj Gori poništen regularan gol Radovića i to kod rezultata 6:6. Zanimljivo je i da je jedan sudac priznao pogodak, dok je grčki sudac Stavridis pokazao da je Radović napravio prekršaj. Spominje se potom i nedosuđeno isključenje Srbiji na samom kraju utakmice, u trenutku kad su Crnogorci imali samo gol zaostatka.

 

Crnogorski mediji puni su ogorčenih komentara...

 

"Srbija je osvojila još jedno odličje, treći put zaredom uzela zlato na europskim prvenstvima. Ali, crnogorski vaterpolisti osvojili su nešto vrijednije. Srca navijača ponovo kucaju za njih. Crna Gora će ih dočekati kao heroje. I za kraj - vraćamo se na početak. Da li će se osobe u bijelom ikada zapitati je li to što su uradili vrijedno dječijih suza...".

 

S druge strane, u većini srpskih medija nema niti spomena ogorčenja gostiju. Prevladavaju naslovi o 'velikoj pobjedi', 'herojima', 'srpskom slavlju u Crnoj Gori, Banjaluci...'

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook