KVALIFIKACIJE ZA SP U FRANCUSKOJ 2017.

Zmajevi lako do prvog mjesta u grupi: Kosovo deklasirano sa 41:25

Sport09.01.16, 21:53h

Zmajevi lako do prvog mjesta u grupi: Kosovo deklasirano sa 41:25
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Tuzli igrala protiv Kosova susret četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine


Odlični Zmajevi na kraju su slavili sa 41:25, čime je naša reprezentacija učvrstila prvo mjesto u Grupi 1 koje vodi u baraž.


Kao što se očekivalo, protivnici s Kosova ipak nisu bili dorasli bh. Zmajevima te je ova pobjeda, kao što i rezultat pokazuje, bila laka i sigurna.

 

Zmajevi poslije susreta sa Kosovom nastavljaju s pripremama u Tuzli, te će 11. januara krenuti za slovački Hlohovec gdje dva dana kasnije igramo odlučujuću utakmicu u grupi za plasman u baraž za SP 2017. godine. Posljednju utakmicu u kvalifikacijama Zmajevi će odigrati 17. januara u Tuzli protiv Litvanije.

 

Susret BiH -Kosovo sudili su Yaron Ben-Dan i Assaf Faran iz Izraela, dok je komesar EHF-a Josip Posavec (Hrvatska).

 

BOSNA I HERCEGOVINA: B. Burić, Prce, Malinović, Ovčina, Karačić, S. Burić, Bečić, Halilković, Savić, Tarabochia, Terzić, Blažević, Milas, Panić, Zulfić, Adam Savić. Izbornik: Dragan Marković.

 

KOSOVO: Terziqi, Ramadani, Dedaj, Jupa, Prekazi, Beshiri, Fetahu, Hoxha, Krasniqi, Berisha, Curri, Gashi, Gjuka, Kusari, Mjeku, Nreca. Izbornik: Taib Kabashi.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook