VIDEO/ Šokantan okršaj

Užas šta je ostalo od lica jedne od najljepših sportistkinja svijeta: Dobila strašne batine, krv lila posvuda...

Sport12.12.15, 12:32h

Užas šta je ostalo od lica jedne od najljepših sportistkinja svijeta: Dobila strašne batine, krv lila posvuda...
Nevjerovatno šta je sve do pete runde izdržala simpatična Paige koja glasi za najljepšu UFC-ovu mladu zvijezdu, kao i što su sve pustili suci iako je bilo jasno da je borbu trebalo prekinuti puno ranije

 

Paige Van Zant poznata je kao najljepša i najžilavija borkinja u UFC-u, pa je ono što joj se dogodilo na turniru Fight Night 80 u Las Vgasu bilo šokantno čak i za navijače njene suparnice Rose Namajunas.


Namajunas je u glavnoj borbi večeri doslovno demolirala 21-godišnju favoritkinju Van Zant, raskrvarila joj lice do neprepoznatljivosti i na kraju je sredinom pete runde gušenjem prisilila na predaju.


Zapravo je nevjerojatno što se je sve do pete runde izdržala simpatična Paige koja glasi za najljepšu UFC-ovu mladu zvijezdu, kao i što su sve pustili suci iako je bilo jasno da je borbu trebalo prekinuti puno ranije (a koliko je okršaj bio brutalan svjedoči i činjenica da je YouTube ukinuo video snimak ove borbe).

 

paige-van-zant1


Namajunas je 23-godišnja Amerikanka litvanskog porijekla koju smo upoznali kao finalisticu 20. sezone The Ultimate Fightera, a nakon impresivne četvrte pobjede u profesionalnoj MMA karijeri, koja je zbog brutalnosti obišla svijet, vjerojatno je zaslužila i dugo željenu poziciju prve izazivačice.


“Svi me ispituju za svu tu pozornost koju Paige dobiva, ali ja mislim da ona zaslužuje sav taj ‘hype’. Znala sam da će biti agresivna i neustrašiva, te da nikada neće stati. Ona je zgodna cura, ali je borkinja. Nisam ju podcijenila jer sam znala kakva će biti. Ali sam znala i da sam tehnički i mentalno jača od nje i to mi je pomoglo”, izjavila je Namajunas.

 

paige-van-zant

 

(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook