VIDEO/ BRUTALAN PORAZ

Katalonci utišali Bernabeu: Barcelona ponizila Real s 4:0

Sport21.11.15, 20:43h

Katalonci utišali Bernabeu: Barcelona ponizila Real s 4:0
Barcelona je večeras razbila Real u sred Madrida i pokazala ko je gazda. Konačnih 4:0 realan su odnos snaga, jer su Katalonci odigrali meč za pamćenje.

Luis Enrique odlučio se početi susret s Messijem na klupi, a to se pokazalo itekako ispravnim potezom.

 

Sergio Roberto je večeras odigrao veoma dobro i tako sjajno zamijenio omalenog Argentinca.

 

Real je u prvim minutama krenuo žestoko, napao, ali Barca je odoljela i povela u 11. minuti. Upravo je Sergio Roberto odlično prošao, dodao za Suareza koji majstorski pogađa.



U 27. minuti povrijedio se  Mascherano i mnogi su mislili da će to Kraljevi iskoristiti, ali Mathieu ga je odlično zamijenio.

 

Domaći su bili bespomoćni, a u samom finišu stigao je i drugi gol. Iniesta je doktorski dodao do Neymara koji vara Navasa za 2:0. Moglo je biti i gore za domaće da su Suarez, odnosno Rakitić u posljednjoj minuti pred odmor pogodili gol.



U nastavku je prvi zaprijetio James Rodriguez, Bravo je bio siguran. Očekivali smo pritisak Reala, a Barca je odlično odgovorila. U sedmoj minuti Neymar majstorski ostavlja petom za Inijestu, a kapiten pravim projektilom cijepa mrežu domaćih.



Tu nisu prestale muke po domaće, jer je samo tri minute kasnije ušao i Messi. Real je pokušavao da makar postigne počasni pogodak, a u 74. minuti novi šok na Bernabeu.

 

Alba je odlično uposlio Suareza, domaći mislili da je ofsajd, a Urugvajac majstorski pogađa za velikih 0:4.

 

Kakvu utakmicu je odigrao Iniesta najbolje odslikava trenutak kada je izlazio sa stadiona. Objektivni ljubitelji fudbala su ustali i zapljeskali majstoru. Trenutak za pamćenje...

 

Dokaz apsolutne nemoći domaćih je i potez Isca u 85. minuti, kada je zaradio direktan crveni karton nakon prekršaja nad jednim gostujućim fudbalerom.

 

Ipak, bilo je tu prilika za domaće, ali je Bravo i odbrana Katalonaca bili na vrhunskom nivou večeras.

 

Barca je tako pobjegla na velikih šest bodova prednosti i na najboljem je putu već sada da odbrani naslov prvaka Španije.

 

 

(sport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook