Oni su obilježili 2015. godinu

Sadiković, Musa i Tuka kandidati za sportistu godine u BiH

Sport19.11.15, 15:06h

Sadiković, Musa i Tuka kandidati za sportistu godine u BiH
U konkurenciji za najbolju sportistkinju ostale su Aleksandra Samardžić (džudo), Lejla Tanović (biciklizam) i Marica Gajić (košarka)



Džudist Harun Sadiković, košarkaš Džanan Musa i atletičar Amel Tuka ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu BiH u 2015. godini, odlučeno je danas na trećoj sjednici stručnog žirija Izbora bh. sportiste godine u organizaciji Nezavisnih novina, održanoj u Banjoj Luci.

 

Skraćene su i liste u ostalih deset kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportistkinju ostale Aleksandra Samardžić (džudo), Lejla Tanović (biciklizam) i Marica Gajić (košarka).

 

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 15. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu i to nekoliko sati uoči završne manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku.

 

Žiri je na zasjedanju redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipa a u užoj konkurenciji su SFK 2000 Sarajevo, Kadetska košarkaška reprezentacija BiH i KK Igokea.

 

Što se tiče nagrade za najboljeg trenera u konkurenciji su Josip Pandža (košarka), Željko Lukajić (košarka) i Samira Hurem (nogomet).

 

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook