Evo večerašnje postave

Baždarević nije želio rizikovati sa nedovoljno oporavljenim Bešićem

Sport16.11.15, 20:29h

Baždarević nije želio rizikovati sa nedovoljno oporavljenim Bešićem
Selektor nogometne selekcije BiH Mehmed Baždarević na teren u Dublinu poslao je sastav sa tri nova igrača u odnosu na ekipu koja je remizirala u Zenici (1:1)

 

Priliku od prve minute, rekli bismo očekivano, dobili su Vranješ, Kolašinac i Medunjanin, s tim što treba pomenuti kako bi u sastavu bio i Bešić, ali je otpao u posljednji čas, jer Meša nije želio rizikovati sa tek oporavljenim igračem.

 

Veznjak Evertona je, naime, tek počeo sa treningom, tako se Baždarević nije želio eksperimentisati s njim, a Bešić je svakako stigao nedovoljno oporavljen.

 

Najviše promjena, u odnosu na Zenicu, selektor zmajeva napravio je u posljednjoj liniji. Samo je jedan igrač sa Bilinog polja istrčao na svojoj poziciji na Aviva stadionu i to Emir Spahić. Vranješ je zaigrao desno, umjesto povrijeđenog Mujdže, Zukanović je zauzeo mjesto stopera, umjesto Šunjića, a Kolašinac pak poziciju lijevog bočnog, umjesto Zukanovića.

 

Meša je želio pokušati dobiti na brzini i čvrstoći, s obzirom na to da je Martin O'Neill, pomalo neočekivano, na teren poslao dosta ofanzivniju ekipu, od one u Zenici, što je zapravo iznenađenje, s obzirom na to da je Ircima u ovom susretu bilo dovoljno i 0:0 za odlazak na Euro.

 

Od irskih novinara saznali smo pak, da O'Neill svakako često mijenja taktiku, pa je tako u 10 utakmica kvalifikacija za Euro, zaigrao u četiri različite formacije.

 

Susret protiv BiH je počeo u formaciji 4-3-2-1, u kojoj je igrao samo jednu utakmicu kvalifikacija i to protiv Poljske u Dublinu, koja je završila remijem 1:1.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook