DŽEKO NAS OSTAVLJA U IGRI

Petak 13. nije bio sretan za Zmajeve: U gustoj magli BiH i Irska remizirali

Sport13.11.15, 22:40h

Petak 13. nije bio sretan za Zmajeve: U gustoj magli BiH i Irska remizirali
Obje strane krenule su vrlo defanzivno u sami meč, a na prvu priliku se čekalo do 11. minute. Loptu je oduzeo Spahić, Mujdža se probio po desnoj strani, odigrao povratnu loptu Pjaniću koji je iz dobre pozicije, s ruba kaznenog prostora tukao preko gola

 

 

Nova šansa za Zmajeve u 22. minuti. Ubacio je Džeko, Ibišević na sredini nije mogao do lopte, ona se odbila do Višće koji je pucao, ali nedovoljno snažno i precizno da zaprijeti gostujućem golmanu.

 

Irska je došla sa jasnom namjerom da ne primi gol, a BiH je bila ta koja je imala potpunu kontrolu u prvom poluvremenu. 

 

Još jedna dobra prilika dogodila se u 32. minuti. Džeko se oslobodio čuvara na sredini terena i poslao odličnu loptu na desnu stranu Višći, on je ubacio u sredinu gdje su bili Ibišević i Zukanović, ali igrač Sampdorije ponovno nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom. 

 

Drugo poluvrijeme obilježila je magla, koja se nadvila nad teren, zbog čega su uvjeti za igru bili izuzetno teški.

 

Iz prvih pola sata vrijedi izdvojiti odličnu šansu Lulića iz 61. minute. Fudbaler Lazija se našao sam pred golmanom Irske, ali mu je Randolph odbranio udarac.

 

I onda u 82. šok na Bilinom polju. Robbie Brady je u gustoj magli uspio pobjeći Šunjiću, okrenuo ga je u kaznenom prostoru i pospremio loptu u bliži, donji ugao gola.

 

Međutim, radost Iraca je trajala svega tri minute. Kapiten Zmajeva Edin Džeko iskoristio je asistenciju Vranješa i postigao novi gol u plavom dresu.

 

Do kraja se rezultat nije mijenjao što znači kako ćemo napetu utakmicu gledati i u ponedjeljak u Dublinu.

 

(sport.ba/DEPO PORTAL/BLIIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook