Foto/ Oduševljeni srdačnom dobrodošlicom

Irci s navijačima i građanima na Baščaršiji: Ovo nismo nigdje doživjeli, Sarajevo je prelijep grad!

Sport13.11.15, 13:07h

Irci s navijačima i građanima na Baščaršiji: Ovo nismo nigdje doživjeli, Sarajevo je prelijep grad!
Navijači Bosne i Hercegovine i Republike Irske jutro pred večerašnju utakmicu baraža za Euro 2016 proveli su družeći se u starom dijelu Sarajeva, Baščaršiji

Irci su, kako kažu, naišli na srdačnu dobrodošlicu u bh. prijestolnici.

 

Mnogi prolaznici pozdravljaju se i razgovaraju sa njima, a irski navijači posebno su oduševljeni građevinama i kulturno-historijskim znamenitostima grada na Miljacki.

 

irska-bih

 

"Ovo je divan grad. Zaista uživamo. Ljudi su fantastični, veoma pristupačni, ljubazni. Ovo nisam doživio nigdje, a idem na brojna gostovanja i pratim našu fudbalsku reprezentaciju. Sarajevo je prelijep grad", rekao je za Anadoliju Paul, koji je iz Dublina doputovao u Sarajevo kako bi bodrio "momke u zelenom" večeras u Zenici u prvoj utakmici doigravanja za Evropsko prvenstvo.

 

irska-bih4

 

"Utakmica će biti zanimljiva. Nadam se najboljem za nas, iako je Bosna možda blagi favorit jer igra na svom terenu i mi imamo mnogo povrijeđenih igrača. Očekujem da ću nastaviti uživati u ovoj lijepoj zemlji. Uzvratit ćemo gostoprimstvo vašim navijačima u ponedjeljak u Dublinu", kazao je Paul, koji će se kao i velika većina irskih navijača u poslijepodnevnim satima iz Sarajeva uputiti ka Zenici.

 

Inače, i na ulicama Sarajeva, kao i ostalih gradova u BiH, sve je prisutnija fudbalska euforija.

 

irska-bih5

 

Utakmica BiH – Irska igra se večeras od 20,45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici. 

 

(Foto i tekst: Anadolija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook