Foto / IFBB Bodybuilding takmičenje

Opako zgodnu Lejlu Šebić zasjenila tamnoputa Njemica: Kome je trebalo pripasti zlato?

Sport30.10.15, 11:34h

Opako zgodnu Lejlu Šebić zasjenila tamnoputa Njemica: Kome je trebalo pripasti zlato?
Lejla Šebić, instruktorica aerobika, fitness trenerica i vanredna profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, zabilježila je još jedan uspjeh na međunarodnim takmičenjima

 

Naime, Šebić je na IFBB Bodybuilding takmičenju u Hockenheimu osvojila drugo mjesto u konkurenciji bikini master, dok je zlato pripalo reprezentativki Njemačke Renee Burnett, koja je imala prednost domaćeg terena. 

 

lejla-sebic-takmicenje-3

 

- Ovo je još jedan veliki uspjeh za mene. Prezadovoljna sam rezultatom. Ponosna sam na ovo takmičarsko iskustvo i predstavljanje BiH na međunarodnoj IFBB sceni. Veliku zahvalnost dugujem Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministru Sameru Rešidatu na finansijskoj pomoći.  Mogu reći da je konkurencija bila izuzetno jaka, a organizacija takmičenja na vrhunskom nivou. Bilo je naporno i trajalo je cijeli dan zbog velikog broja takmičara – kaže Šebić. 

 

lejla-sebic-takmicenje-4

 

Na ovom takmičenju nastupila je još jedna naša predstavnica - Željka Estebane, koja je osvojila izvanredno treće mjesto u master physique kategoriji. Obje naše takmičarke su nastupale u ime bodybulding kluba „Terzo Gym“, a podršku na takmičenju im je pružio selektor Mirsad Terzo.

 

lejla-sebic-takmicenje-1

 

Lejla također ističe veliku podršku kompanije "Toyota Bunjo“ koja joj je ranije ove godine finansijski pomogla na državnom prvenstvu BiH u bodybuildingu i fitnessu, te kompanije „Sinkro“ koja joj je dala potporu i motivaciju da učestvuje na Svjetskom prvenstvu, a također će je nastaviti pratiti i na budućim velikim sportskim smotrama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook