Selektori BiH i Irske nakon žrijeba

Baždarević: Irska je težak protivnik; O'Neill: Ako imamo prednost u odnosu na BiH, to je revanš u Dublinu

Sport18.10.15, 14:06h

Baždarević: Irska je težak protivnik; O'Neill: Ako imamo prednost u odnosu na BiH, to je revanš u Dublinu
BiH i Republika Irska će odmjeriti snage na ''Bilinom polju'' u Zenici 13. novembra, a dok će revanš u Dublinu biti odigran tri dana poslije

 

Irska je vjerovatno najbolja ekipa baraža nakon Švedske, ali moramo biti spremni za teške mečeve ako želimo ići na evropsko prvenstvo - izjavio je Feni selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon današnjeg žrijeba parova baraža za nastup na EP-u u Francuskoj naredne godine.

 

BiH i Republika Irska će odmjeriti snage na ''Bilinom polju'' u Zenici 13. novembra, a dok će revanš u Dublinu biti odigran tri dana poslije.

 

Baždarević je još jednom naglasio da su svi mogući protivnici u baražu bili teški, te da će u svakom slučaju bh. nogometaši morati dati svoj maksimum ako žele savladati i posljednju prepreku kvalifikacija.

 

- Bit će važno da momci budu spremni i zdravi za ove utamice. Protivnik je težak, ali lakih nije ni bilo. Bilo bi dobro da je revanš na ''Bilinom polju'', ko nije igrao u Irskoj ne zna šta je to. Mislim da naši igrači imaju dovoljno iskustva za ovakve mečeve, a ja vjerujem da ćemo ostvariti zacrtani cilj - zaključio je Baždarević.

 

Trener nogometne reprezentacije Republike Irske Martin O'Neill smatra da je revanš u Dublinu najveća šansa za njegov tim u baražu protiv selekcije BiH.

 

- Ako imamo ikakvu prednost u odnosu na BiH, to je revanš u Dublinu. Međutim, da bi ta utakmica nešto značila, moramo napraviti dobar rezultat u prvom meču u Bosni i Hercegovini. Mislim da imamo šansu - izjavio je O'Neill za zvanični portal UEFA-e.

 

Dodao je da njegov tim ima problem sa suspenzijama, te da su povrede uvijek stvarna prijetnja.

 

- Protiv BiH idemo na sve ili ništa. Ostvarili smo nevjerovatne rezultate protiv Njemačke, gostujući remi i domaću pobjedu, a sada nam ti mečevi mogu dati potrebno samopouzdanje - zaključio je O'Neill.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook