DRUGO KOLO

Velika iznenađenja u Ligi prvaka: Bate Borisov savladao Romu, nova blamaža Arsenala

Sport30.09.15, 00:25h

Velika iznenađenja u Ligi prvaka: Bate Borisov savladao Romu, nova blamaža Arsenala
Nogometna Liga prvaka nastavljena je večeras utakmicama 2. kola u grupama E, F, G i H

Iznenađenje večeri priredile su ekipe BATE Borisova, koji je savladao Romu i Olympiakosa koji je u gostima savladao londonski Arsenal.

 

Olympiakos je pobijedio ekipu Arsenea Wengera s 3:2. Prvi gol postigli su gosti preko Felipea Parda u 33. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Theo Walcott poravnao na 1:1.

 

Olympiakos je pet minuta kasnije vratio vodstvo nakon autogola Ospine, a domaćin je preko Sancheza u 65. minutu poravnao na 2:2. Već u narednom napadu Finnbogason je postigao gol koji je Grcima donio puni plijen.

 

BATE Borisov je savladao na svom terenu Romu s 3:2. Za goste nije nastupio povrijeđeni Edin Džeko, dok je Miralem Pjanić igrao svih 90. minuta.  Domaćina je u vodstvo doveo Igor Stašević u 8. minutu, a četiri minuta kasnije prednost je povećao Filip Mladenović. Mladenović je u 30. minuti pogodio za 3:0, a poraz Rome su ublažili Gervinho i Torosidis.

 

Bayern je na ''Allianz Areni'' bio bolji od zagrebačkog Dinama s 5:0, dok je Chelsea poražen na gostovanju kod Porta.

 

Bayern je poveo u 13. minutu golom Douglasa Coste, Lewandowski je u 21. minutu povećao prednost domaćina, a zatim se u strijelce upisao i Gotze. Četvrti gol za Bayern pao je u 28. minutu a strijelac je ponovo bio Lewandowski, koji je u 55. minutu ''hat trickom'' postavio konačnih 5:0.

 

Reprezentativac BiH Armin Hodžić u ovom susretu nije igrao.

 

Barcelona je teško došla do pobjede protiv Bayera iz Leverkusena rezultatom 2:1. Domaćin je tek u posljednjih petnaestak minuta susreta uspio postići dva gola i preokrenuti meč u svoju korist.

 

Bayer je poevo golom Papadopoulosa u 22. minuti, a Barcelona je preokrenula golovima Sergija Roberta i Luisa Suareza u 80. i 82. minutu.

 

Zenit je bio bolji od Genta s 2:1, Valencija je s 1:0 slavila u gostima kod Lyona, a Porto je ostvario veliku pobjedu nad Chelseajem.

 

Na golu Engleza je branio bh. reprezentativac Asmir Begović, kojieg su uspjeli savladati Andre i Maicon, a jedini gol za Chelsea postigao je Willian.

 

Dynamo Kiev je u gostima savladao Maccabi u Tel Avivu s 2:0 golovima Yarmolenka i Moralesa.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook