Video / Tokom utakmice Kupa BiH

Incident u Mostaru: Navijači Zrinjskog napali rukovodstvo Sarajeva

Sport23.09.15, 21:36h

Incident u Mostaru: Navijači Zrinjskog napali rukovodstvo Sarajeva
Na mostarskom stadionu Pod Bijelim brijegom večeras je odigrana utakmica šesnaestine finala Kupa BiH, u kojoj je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca Sarajevo bilo bolje od domaćeg Zrinjskog

 

Mreže su mirovale sve do 60. minute, kada Nikolić dovodi Zrinjski u vodstvo. Međutim, slavlje domaćih navijača trajalo je kratko, jer Bekić u 62. minuti izjednačava na 1:1.

 

Upravo tokom proslave gola gostujućeg stručnog štaba izbio je incident. Naime, čelnike Sarajeva, među kojima je bio i novi trener Miodrag Ješić, koji su bili smješteni u svečanoj loži stadiona, navijači Zrinjskog napali su verbalno, ali i raznim predmetima koje su bacali prema njima.

 

Naravno, nisu izostale ni psovke i vrijeđanja. Kako saznaje Avaz, nije bilo povrijeđenih, a Uprava Sarajeva odlučila se povući u službene prostorije unutar stadiona.

 

- Spriječen je neki ozbiljniji incident. Međutim, ovo je poprilično nezapamćeno i neugodno da se rukovodstvo jednog kluba na ovaj način tretira na jednom stadionu - rekao je izvor blizak gostujućem klubu.

 

Regularni tok susreta Zrinjskog i Sarajeva završen je rezultatom 1:1, a nakon boljeg izvođenja penala Sarajevo je izborilo osminu finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook