Viktor Ivančić / Bilježnica Robija K.

Orban bajram: 'Idite nazad u Siriju i Tunguziju, a ne ovu mladu državu šporkavat i rasturat!'


16.09.15, 15:11h

 

Izvor: Peščanik.net

 

Ja sam mali dečko. Ja živim sa svojim roditeljima i sestricom u našem toplom domu. Moji roditelji se zovu Adult Hitler i Eva Braon. Roditelji naveče side u primaćoj i gledaju na televiziji imformativne programe. Adult Hitler je piljio u ekran i rekao je Evi Braon: „Isto mi je skroz nejasno da ih svugdi ima osim u Hrvackoj! Pa šta smo mi, jebate irud? Jesmol mi možda gubavi?“ Eva Braon je klimnila sa glavom i rekla je: „Zaobilaze nas ka da smo zadnja govna, čoviče božji! Ka da će od nas dobit kugu! Ima brezobraznog svita, to je čudo jedno!“ Adult Hitler je žmirkao sa očima i rekao je: „Nemoš virovat! Svugdi puni kolodvori rulje sa kesama i valižama, svugdi parkovi nakrcani sa gladnon dičicon i nesritnin roditeljima, svugdi ljudske mase probivaju granične prelaze, svugdi gužva i kaos, a samo u Hrvackoj – nikog!“ Eva Braon je dodala: „Osin turista!“ Adult Hitler je rekao: „Ko šiša turiste! Oni putuju jer in se oće, a ne jer in se mora!“ Eva Braon je dodala: „A oni kojima se mora nas ne jebu za suvu šljivu! Ka da smo zadnje štrace!“

 

Grozno su neodgojeni! Čovik se pita jel Hrvacka takva da je neće ni izbjeglice il su izbjeglice takve da neće ni Hrvacku!

 

Adult Hitler je zamavao sa daljinskim i rekao je: „Nešto nečuveno! Krvavo smo se borili za ovu državu, iljade ljudi je za nju poginilo, a oni se ponašaju ka da ne postoji!“ Eva Braon je rekla: „Grozno su neodgojeni! Čovik se pita jel Hrvacka takva da je neće ni izbjeglice il su izbjeglice takve da neće ni Hrvacku!“ Adult Hitler je podviknijo: „Ima ih čak u Srbiji i Makedoniji, i to masu, a kod nas nijedan! Ej, prika, Srbija i Makedonija su in bolje od od nas! Pa kakvi su to ljudi?“ Onda sam ja uletijo: „Dida kaže da je sve to Jugoslavija!“ Evi Braon je uletilo čudilo: „Kakva sad Jugoslavija? Šta ti to znači?“ Ja sam rekao: „Znači da čim su ušli u Srbiju i Makedoniju, onda su došli i kod nas!“ Adult Hitler je rekao: „Jaka ti je logika za popizdit! Aj pogleaj kroz ponistru i pokaži mi jednoga!“ Ja sam rekao: „Dida kaže da nije Jugoslavija mala ka Hrvacka da se vidi sa ponistre!“ Eva Braon je podviknila: „Jeben tebe i tvoga dida! Igraj se tamo i ne seri!“ Onda sam ja zamuknijo i nastavijo sam se igrat sa robokapom na tapetiću.

 

I šta ćemo sad sa onin sporskin dvoranama šta smo ih za njih pripremili? Šta ćemo sa praznin vojarnama i izbjegličkim kampovima? Jel to sad znači da je cila naša humanitrajna priprema bila zakurac?

 

Adult Hitler je vrtijo sa glavom prema televiziji i rekao je: „I šta ćemo sad sa onin sporskin dvoranama šta smo ih za njih pripremili? Šta ćemo sa praznin vojarnama i izbjegličkim kampovima? Jel to sad znači da je cila naša humanitrajna priprema bila zakurac?“ Eva Braon je rekla: „A još ja glupača umisila i razvukla dvista metri jufke! Eno mi se kiseli u frižideru!“ Adult Hitler je opalijo čudilo: „Šta će ti dvista metri jufke, jebate jarac?“ Eva Braon je rekla: „Pa tila san ispeć veliku pitu sa sirom da dočekan jadne ljude na kolodvoru! Mogu samo zamislit koliko su gladni! Tila san izrazit velkam i dobrodošlicu, ono, pokazat in da san prema njima turbo humanitrajna! A onda oni ne dođu! Zavidali su mi klamfu trista smista!“ Adult Hitler je rekao: „Koja stoka, bogte dragi jeba!“ Onda sam ja uletijo: „Pa moš za nas ispeć pitu sa sirom, mama?“ Eva Braon je rekla: „Jesil ti pri sebi, glupsone? Ko će nama izist pitu od dvista metri jufke? To je tribalo bit za dva vagona izbjeglica!“ Adult Hitler je meni dobacijo: „Al mogli bi ti sa dvista metri jufke začepit labrnju!“ Tu sam ja zamuknijo i nastavijo sam se igrat sa robokapom na tapetiću.

 

"Jel to oni misle da je naša ekonomija tako jadna da će ovde bit gladni kruva?“ Eva Braon je rekla: „Jel misle da će ako dođu iz svoje vukojebine u Hrvacku spast sa konja na magarca?“ Adult Hitler je rekao: „Il možda misle da smo mi neki divljaci štašmo ih odavde protirat ka Srbe u Oluji?

 

Adult Hitler je itnijo daljinski na stolić i rekao je: „Jel to oni misle da je naša ekonomija tako jadna da će ovde bit gladni kruva?“ Eva Braon je rekla: „Jel misle da će ako dođu iz svoje vukojebine u Hrvacku spast sa konja na magarca?“ Adult Hitler je rekao: „Il možda misle da smo mi neki divljaci štašmo ih odavde protirat ka Srbe u Oluji?“ Eva Braon je rekla: „Jel misle da smo mi neki fašisti šta na stadijonima viču Za dom spremni?“ Onda je Adult Hitler podviknijo: „E znaš šta! Sad da dođu, ja bi ih majkemi sve vratija odakle su došli!“ Eva Braon je rekla: „I ja isto! Podigla bi na granici žičanu ogradu od sedan metri!“ Adult Hitler je rekao: „Šta žičanu ogradu? Betonski zid bi sagradija! Reka bi in – aj brišite u pizdu materinu odavde!“ Eva Braon je viknila: „Idite nazad u Siriju i Tunguziju, a ne ovu mladu državu šporkavat i rasturat!“ Adult Hitler je rekao: „Nismo mi za nju ginili zato da neko drugi uživa plodove naše borbe!“ Eva Braon je dreknila: „Sve za Hrvacku, Hrvacka ni za koga!“ Adult Hitler je dreknijo: „Nađite si drugu državu di ćete boga molit!“ Eva Braon je viknila: „Jerbo će van naši graničari sa kalašnjikovima čestitat Orban bajram!“

 

Onda je Adult Hitler dignijo desnu ruku uzrak i rekao je: „Okej! To je rješeno!“ Eva Braon je isto dignila desnicu uzrak i rekla je: „Slažen se! Rješeno!“ Onda su moji roditelji dali si sa desnicama po gimi fajv. Onda su oni sili nazad u kauč i hotelju i sa daljinskim su prominili program. Onda sam ja roditelje pitao: „Znači, vi bi otirali jadne izbjeglice samo zato šta nisu došli u nas?“ Eva Braon je okrenila se prema meni kao da sam litl tupson i rekla je: „Nego šta! Neka odjebu u skokovima!“ Ja sam rekao: „To nikako ne kužim, časna rič!“ Adult Hitler je zavrtijo sa glavušom i rekao je: „Kako ne kužiš, papane! Time šta su zaobišli Hrvacku, izbjeglice su se pokazale ka ozbiljna prijetnja našem načinu života!“ Ja sam pitao: „A kakvi je to naš način života?“ Eva Braon je rekla: „Takvi da bi odavde tribalo odselit!“

 

Robi K. (IIIa)

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook